Türk Mutfağının Kalbi Afyon’da Atacak

Türk Mutfağının Kalbi Afyon’da Atacak

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Afyon mutfağının geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahip olmasına rağmen yeterince...

Türk Mutfağının Kalbi Afyon’da Atacak
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlen ve 2 gün sürecek olan 2.Gastro Afyon Lezzet Festivali, Afyonkarahisar Valiliği tarafından da destekleniyor. Afyon mutfağının görücüye çıkacağı festivalde, ünlü şefler birbirinden özel gastro showlara imza atacak. 
 
Katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen festival kapsamında, workshoplar ve söyleşiler de gerçekleştirilecek. Birçok ilke imza atılacak festivalde, usta şefler ve gastronomi öğrencileri yarışmalarda marifetlerini gösterecek.
 
Türk Mutfağının Kalbi Afyon’da AtacakÖncü Bir Şehir
Afyon’un turizmin en önemli destinasyon illerinden biri olduğunu dile getiren TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Afyon mutfağının geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahip olmasına rağmen yeterince bilinmediğine dikkat çekti. 
 
2. Gastro Afyon Lezzet Festivali ile Afyon mutfağına yönelik bir farkındalık yaratılacağını kaydeden Açıköz, aynı zamanda festival kapsamında kentin yöresel lezzetlerinin dünyaya açılacağını söyledi. Festivalin Afyon’un Türk gastronomisinde öncü bir şehir olduğunu kanıtlamak adına da önem taşıdığını belirten Açıköz, kentin Osmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olduğunu da ortaya koyacaklarını anlattı. 
 
Gastronomi fuarlarının kentlerin ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Açıköz, bu fuarların aynı zamanda kentin marka bilinirliliğine de katkı sağladığını ifade etti. Türk mutfağını dünyada daha çok tanıtmak için bu tür fuarların giderek yaygınlaşması gerektiğine inandıklarını kaydeden Açıköz, vatandaşları 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne davet etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: metin mızrak
    4/14/2019

    Bu tarz yapılan bir kaç haberde maalesef büyük bir eksikliği gözlemliyorum, etkinliğin tarihi belirtilmiyor. Tarih kesinleşmemişse bile en azından bu belirtilmeli.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler