Hervé This Türkiye'ye Geliyor

Hervé This Türkiye'ye Geliyor

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, moleküler gastronomi kavramını ortaya çıkaran Fransız bilim insanı Prof. Hervé This..

Hervé This Türkiye'ye Geliyor
Moleküler Gastronominin İsim Babası Hervé This Türkiye'ye Geliyor
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, moleküler gastronomi kavramını ortaya çıkaran Fransız bilim insanı Prof. Hervé This'i özel bir program ile İstanbul'da ağırlayacak.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, moleküler gastronomi kavramını ortaya çıkaran Fransız bilim insanı Prof. Hervé This'i özel bir program ile İstanbul'da ağırlayacak.
 
Aşçılık Camiasında ve Mutfak Sanatları çalısmalarında Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, moleküler gastronomi kavramının ortaya çıkaran Fransız bilim insanı Prof. Hervé This'i özel bir program ile İstanbul'da ağırlayacak. Özyeğin Üniversitesi'nin 10'uncu yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek 'Nota Nota Pişirmek' adlı etkinlikte yeni nesil moleküler gastronomi teknikleri, uygulamalı olarak öğrenciler ve sektörün ilgilileriyle paylaşılacak. 
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI11 Nisan'da Özyeğin Üniversitesi ÇekmeköyKampüsü'nde düzenlenecek etkinlikte Hervé This, izleyiciler için özel bir gastroshow da sunacak.
Etkinlikte, Türkiye'de ilk kez Özyeğin Üniversitesi'nde açılacak olan Gastronomi ve Tasarım Yüksek Lisans Programı'na ilişkin detaylar da paylaşılacak.
 
 
Prof. Dr. Hervé This kimdir?
Paris Ulusal Tarım Bilimi ve Araştırma Enstitüsü (INRA) Üyesi ve Fransız Bilim Akademisi Yemek Bilimi ve Kültürü Bölümü Akademik Direktörü Prof. Dr. Hervé This, gastronomiye getirdiği yenilikçi yaklaşımlar ve kimyasal bileşenleri kullandığı yeni nesil yemek pişirme yöntemleriyle tanınıyor. 
 
İmzasını taşıyan kitaplar ve uygulamalarıyla uluslararası çapta pek çok şefe ilham kaynağı olan Hervé This, moleküler gastronomiye getirdiği ve temel gıdaların bileşenler kullanılarak pişirilmesini sağlayan yenilikçi yaklaşımıyla dünyadaki gıda, enerji ve su krizi için de alternatif bir çözüm modeli sunuyor. 
 
Prof. Dr. Hervé This'in çalışmalarına göre yeni nesil pişirme yöntemleri ve kimyasal bileşenlerin mutfakta kullanılması, ürünlerin nakliye sürecinde meydana gelen gıda bozulmalarını engelleyeceği gibi, gıdanın 'çiftlikten çatala olan yolculuğu' sırasında oluşacak yiyecek israfını da önleyebileceği belirtiliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler