Dünden Bugüne “Şef_Der”

Dünden Bugüne “Şef_Der”

Ben bütün dernek başkanlarına çağrı yaptım, buyurun gelin herkes elindekini masaya koysun bu camia camia için gerçekten bir şeyler yapalım dedim oda cevap bulmadı...

Dünden Bugüne “Şef_Der”
2017 haziran ayında başladık bu yola ilk projelerimizden birisi şiddete maruz kalmış ev hanımlarına mesleki eğitim verip kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamaktı ve bayan aşçılarımızın daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlamaktı. Bunlar gibi daha çok hayalimiz vardı ama dediğim gibi onlar bir proje değil sadece bir hayaldi. Bu hayale inanan bir tek kişi vardı. 
 
Naime Tehneldere ve Adana'da Kasım 2017 de derneğini resmi olarak kurdu. Camiamızda Aşçı Dernek Federasyon çalısmalarından Akabinde şubeleşmeye gidelim dedik ve 38 şube tam resmi aşamasına gelmişken hepsi teker teker geri adım attı ve kuramadık. Ben bütün dernek başkanlarına çağrı yaptım, buyurun gelin herkes elindekini masaya koysun bu camia için gerçekten bir şeyler yapalım dedim oda cevap bulmadı.
 
Dernek açma kararı aldık başladık. bir çok ilde çalışmalara tam 6 derneği resmi aşamaya getirdik. Kimi yüksek egosundan geri çekildi kimi yine işbaşında olanlar vardı. Şubelerin geri çekilmesinde etkili olanlar Hanifi öyle Hanifi böyle onunla yola çıkılır mı ve daha ağır ithamlar edilerek geri adım attılar. Ama biz hayalinizden asla vaz gecmedik.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI
 
Bildiğimiz yolu değiştirmedik o dönemler zor dönemlerdi. Hem tedavi gördüğüm dönemlerdi hemde psikolojimizin bozulduğu dönemlerdi Sevgi Baş benim kadim dostum Naime başkandan sonra inanan kişi onunla fikir alış verileri çok iyi geliyordu. Munise Doğan Gösteren ve Hurinaz Özkan  hiç bir zaman haklarını inkar edemediğim kişilerdir. 
 
 
Derneğimizde olmayıpta dışardan destek veren en önemli güçlerdi ve sonra bir temizliğe girdik eskilerle yoları ayırıp bu hayale inanan tertemiz insanlarla yeni bir ekip oluşturduk. Hayallerimizi dahada büyüttük, bir federasyon için mücadele eden biz artık iki federasyon kurmaya karar verdik. Yola çıkarken nasıl bir hayal kurmuştuk kadın aşçılarımızın mutfakta daha rahat çalışmalarını, mutfaklarda bayan mutfak çalışanlarının sömürüldüğünü, bir çok yerde tacize uğradıklarını ve mutfaklardada artık kadın aşçı başı olsun hayallerini nihayet proje aşamasına getirdik. 
 
Resmi olarak kurduğumuz 13 derneğimiz var. Bunlardan biri ve en önemlisi kadın aşçılar federasyonu olucak. Başkanlığınıda hayalini birlikte kurduğumuz değerli başkanım Naime tehneldere yapıcak. Bu federasyonun yönetimide kadınlardan oluşucak  ve artık bayan aşçılarımız diplerde değil en tepede olacak. Federasyonlarımız şu an derneklerle birleşme ve kurulum aşamasındadır. Kadın federesesyon ‘umuzun ismi kadın aşçılar federasyonu KAŞFED olacaktır. 
 
Saygılarımı Sunar Herkese Kolaylıklar Dilerim.
 
Uluslararası Şefler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
Şef Hanifi ÖZEN


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler