Yemek Artıklarıyla Sokak Hayvanlarının Karnını Doyuruyorlar

Yemek Artıklarıyla Sokak Hayvanlarının Karnını Doyuruyorlar

Yemeklerin sokak hayvanlarına dağıtılmasından mutlu olduğunu dile getiren işletme sahibi Turgut Öztürk, ...

Yemek Artıklarıyla Sokak Hayvanlarının Karnını Doyuruyorlar
Kağıthane Belediyesi, başlattığı  proje ile sokak hayvanlarını besliyor. Kağıthane Belediyesi tarafından özel olarak görevlendirilen ekipler her gün ilçedeki şirket, okul, restoran, pastane gibi kurumlardan gün içerisinde artan yemekleri toplayarak sokak ve civardaki ormanlık arazilerde bulunan hayvanların karnını doyuruyor.
 
Kağıthane Belediyesi, başlattığı proje ile sokak hayvanlarını besliyor. İlçede belirlenen noktalara her gün düzenli olarak yemek artıklarının bırakılmasından hayvanseverler de oldukça memnun.
 
Yemeklerin sokak hayvanlarına dağıtılmasından mutlu olduğunu dile getiren işletme sahibi Turgut Öztürk, "Eskiden biz kendimiz uğraş harcıyorduk, artan yemekleri israf olmasın diye ormana götürüyorduk, çiftliklere veriyorduk. Çiftliklerin imkanı var ama sokak hayvanlarının bir imkanı yok. 
 
Belediye böyle bir uygulama başlattı, biz de düzenli olarak israf olmasın diye yiyecekleri veriyoruz. Hem de biz de bu yükten kurtulmuş oluyoruz. Bizden üç günde 10-15 kilogram arası yemek çıkıyor. İsraf olmuyor bu yemekler artık, çöpe gitmiyor ve hayvanların karnı doymuş oluyor" dedi.
 
Uygulama öncesi yemeklerin çöpe atıldığından bahseden Rabia Kambur, "Yemek artıkları çöpe gitmesin, hayvanlar yesin diyoruz. Belediyeden arkadaşlar her akşam gelip artan yemekleri topluyor. 
 
Eskiden yemekler çöpe gidiyordu, şimdi belediyemiz sağ olsun sokak hayvanları için başlattığı uygulama sayesinde yemek artıkları artık sokak hayvanlarını doyuruyor. Bu uygulamadan memnunuz diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler