Adana Lezzet Festivali Tur Programlarına Girdi

Adana Lezzet Festivali Tur Programlarına Girdi

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi, 4 ilзe belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Organize...

Adana Lezzet Festivali Tur Programlarına Girdi
ADANA'da 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Lezzet Festivali'nde kurum ve kuruluşların üstleneceği görevler belli olurken, festivalin önemli seyahat acentelerinin tur programlarına da girdiği belirtildi. "Adana Lezzetleri"
 
Festival hazırlıkları kapsamında Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.  Toplantıya Büyükşehir Belediyesi, 4 ilзe belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret  Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, cukurova üniversitesi, Adana Bilim ve Teknik üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ile Seyahat Acentaları Birliği'nden yetkililer katıldı. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, toplantıda görev dağılımı yaptıklarını söyledi. Adana ve kültürünün tanıtılacağı etkinliğin başarıyla organize edilmesi iзin tüm olanakların kullanılacağını ifade eden Müdür Tari, şöyle devam etti: 
 
"Adana'mızı tüm yurdumuza ve yurt dışından gelecek misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmak ve onları geleneksel misafirperverliğimizle ağırlamak iзin durmadan calışıyoruz. Vali Yardımcımızın başkanlığında зok verimli bir toplantı gerзekleştirerek görev dağılımlarımızı belirledik. Bizlere olduğu kadar Adanalı hemşerilerimize de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. 
 
Bu organizasyonumuz da Portakal ciзeği Karnavalı, Altın Koza Film Festivali gibi muhteşem bir şekilde yürütülecektir." Tarihi, Lezzet Festivali'nin Türkiye'nin en önemli seyahat acentelerinin tur programlarına da dahil olduğunu da vurgulayarak "Festivale gelecek konuklar, Adana'ya has yöresel lezzetleri tatmanın yanında Adana'nın kültürel zenginliklerini öğrenecekler. 
 
Kentin tarihi mekanlarını ziyaret edecek konuklar, istedikleri takdirde, pamuk ve narenciye hasadına da katılabilecekler" diye konuştu. 
Turizm acentaları tarafından büyük ilgi ile karşılanan festivale bu turlarla gelecek konuklar, Adana’nın kültürel zenginliklerini öğrenecek, tarihi mekanlarını gezecek, Adana’ya has yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulacak ve etkinlikler ile eğlenceli zaman geçirecekler.
 
Adana Tepebağ Bölgesi, Taşköprü, Ulu cami gibi bir çok önemli turizm merkezini keşfetme fırsatı bulurken, Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü gibi turizm çekim noktalarını da ziyaret edecekler. Giderek artan bu ilgi diğer tur şirketlerinin de bu festivali programlarına alacaklarının göstergesi olarak kabul ediliyor.
 
Yıllardır gerçekleştirdiği Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Tiyatro Festivali, Geleneksel El Sanatları Festivali, Kebap Festivali, Food & Music Festivali ve Rock Festivali gibi birçok başarılı organizasyonla adı “Festivaller Şehri” olarak anılan Adana, bu sefer de Türk halkının damağına hitap edecek yeni bir festivale imza atmaya hazırlanıyor.
 
Bu amaçla; yemeğin ve kebabın gündelik bir ihtiyaç gidermekten daha çok yaşam tarzı haline geldiği kentte, Adana dışından gelecek olan lezzet tutkunlarına Adana’nın tüm dünyaya mal olmuş kebabını ve gizli kalmış birçok yöresel lezzetini tattırmak amacıyla bir çok etkinlik düzenlenecek.
 
Konuklar ayrıca; medeniyetlerin beşiği topraklarda merak ettikleri soruların cevaplarını da bulacaklar. Bunların yanında narenciye hasadının keyfine varıp, Bereketli Çukurova’da Pamuk Hasadı’nı da deneyimleyecekler. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler