Antalya Piyaz Moskova'da

Antalya Piyaz Moskova'da

Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi; Muratpaşa Belediyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer...

Antalya Piyaz Moskova'da
Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın coğrafi tescilli tadı özel taratorlu piyaz ve onun ayrılmaz lezzeti tahinli cevizli kabak tatlısını Rusya'ya taşıyor. Muratpaşa Belediyesi, Moskova'da 2'ncisi düzenlenecek Türkiye Festivali'nde her iki Antalya lezzetinin Rusça tariflerinin yazılı olduğu mutfak önlüklerini ve tarif kartlarını Rus konuklara hediye edecek.
 
Muratpaşa Belediyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan tarihi kent merkezine sahip şehirleri buluşturduğu ve 11-14 Ekim tarihlerinde 3'üncüsünü düzenleyeceği Kaleiçi OldTown Festivali tanıtım maratonuna Rusya'dan başlıyor. Moskova'da, 10-12 Ağustos'ta 2'ncisi düzenlenecek Türkiye Festivali'nde Muratpaşa Belediyesi, hem Rus konuklarını Ekim ayındaki festivale çağıracak hem de Antalya'nın eski kent merkezi Kaleiçi'yle birlikte kentin geleneksel lezzetlerini tanıtacak.
 
Krasnaya Presnya Parkı'nda 3 gün boyunca devam edecek ve 150 binden fazla konuğun beklendiği festival için Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın coğrafi tescilli tadı özel taratorlu piyaz ve onun ayrılmaz lezzeti tahinli cevizli kabak tatlısı için özel bir hazırlık yaptı. Her iki geleneksel Antalya lezzetinin Rusça tariflerinin yazılı olduğu mutfak önlükleriyle birlikte tarif kartları hazırlandı. Bu hediyelik ürünler fuar süresince dağıtılacak.
 
Muratpaşa Belediye Başkanı ümit Uysal, Kaleiçi'nin tam da turizmin deniz-kum-güneş üçlüsü dışında yeni açılımlar bulmaya çalıştığı dönemde Antalya'nın sahip olduğu en önemli değer olduğunu söyledi. Bu çerçevede, Muratpaşa Belediyesi olarak, Kaleiçi'nin tanıtımı için gerek ulusal gerekse uluslararası turizm fuarlarında etkin bir kampanyayı sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, bu çalışmalardan birinin de Moskova'da 2'ncisi düzenlenecek Türkiye Festivali olduğunu söyledi. Ekim ayında gerçekleştirilecek Kaleiçi OldTown Festivali'nin bu yıl onur konuğu ülkesinin Rusya olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, Rusya'daki tanıtım kampanyasının bu nedenle ayrıca önemli olduğunu vurguladı.
 
Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
 
2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tutam maydanoz
2 adet haşlanmış yumurta
 
Tarator Sosu için;
 
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı tahin
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz
 
 
Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi Yapılışı
 
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeler eğer sıcak suyla ıslatıldıysa pişirirken de sıcak su, eğer soğuk suyla ıslatıldıysa pişirirken de soğuk su kullanmalıyız.
 
10 dk kadar düdüklüde haşlayabilirsiniz.
Tarator sosu için haşlanmış fasulyeden 3 yemek kaşığı alıp çatalla ezin. Bu sos için bağlayıcı olacaktır.
Tahin, sirke, limon suyu,baharatlar ve rendelenmiş sarımsak ile birlikte robottan geçirin.  Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin.
Sosu kuru fasulyeye ekleyip iyice karıştırın.
Soğanları yarım ay şeklinde yani adı üstünde piyazlık doğrayıp domatesleri de küp küp kesip kaseye ekleyin.
Kıyılmış maydanoz ve iri doğranmış katı yumurtayla süsleyin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler