18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ve yörük...

18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ve yörük göçüyle önceki gün başladı. Yörük göçünün ardından düzenlenen Hakan Aysev konserine ise yüzlerce vatandaş katıldı.
 
Alanya Belediyesi tarafından Alanya Turizm ve Sanat Festivali, bu yıl 18. kez düzenlendi. Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşü ve yörük göçüne kardeş şehirlerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kortejinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. 
 
Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej, iskeledeki yapay şelale önünde son buldu.
Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü tenor Hakan Aysev, festival kortejinin ardından iskele şelale meydanında düzenlen festival açılış töreninde yüzlerce kişiye konser verdi. Yabancı ve Türkçe şarkılardan oluşan repertuvarı ile dinleyicileriyle buluşan Hakan Aysev, konserin son bölümlerinde kendine has yorumu ile oyun havaları söyledi. Son seslendirdiği “Memleketim” şarkısı ile izleyenleri coşturan Aysev’e Başkan Yücel, plaket ve çiçek taktim etti.
 
Hakan Aysev konserinin ardından bir konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, festivale ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti. Alanya Turizm ve Sanat Festivali’nin bu yıl ‘Selçuklu’ teması ile işlendiğini ifade eden başkan Yücel, “Vatandaşlarımız 3 gün boyunca keyifli saatler geçirecek” dedi.
 
 
Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin Alanya’nın dışa açılan penceresi ve dünya kültürlerinin buluşma noktası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  her yıl yapılan festivalin aynı zamanda dayanışmanın, birlik ve beraberliğin de en güzel örneği olduğunu belirtti. Başkan Yücel, “Kentimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz festivalimiz Alanya’nın en büyük ve en önemli festivalidir.
 
Letonya’dan Talsi, Litvanya’dan Trakai ve Şilute, Çin’den Fuşhun, Rusya’dan Dergaçi ve Murmansk ve Polonya’dan Wocislaw -Sılaski kardeş şehirlerimizin değerli belediye başkanları, yöneticileri ve beraberindeki heyetler ile Letonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçimiz de aramızda. Kendilerini Alanya’da görmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların coşkulu tezahüratları ile konuşmasına devam eden Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik ve festivallerde Alanyamızı, hem de Türk-İslam kültürümüzü insanlarımızın samimiyetini, misafirperverliğini ve güler yüzlülüğünü tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Selçuklu Medeniyeti’ne ait birçok eser ve kültürün izlerini taşıyan Alanyamızda 3 gün boyunca sergilerimizle, etkinliklerimizle Selçuklu dönemini yeniden yaşatacağız” diyen Belediye Başkanı Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızılkule, tersane ve ihtişamlı kalesiyle bize böyle muhteşem bir Alanya bırakan Sultan Alaaddin Keykubat’ı, atalarımızı ve ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den sonra konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Alanyamız için 18.cisi düzenlenen festivalden halkımızın nezdinde çok özel bir yere sahip olan yörük göçünün simüle edilmesinden çok memnun oldum” dedi.
 
Daha sonra konuşan MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise, “Kültürümüzü ve göreneklerimizi yaşatan bu tür etkinliklerin, özellikle Alanya’nın tanıtımı için önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından kardeş şehirlerden gelen heyetlerin dans gösterileriyle devam eden açılış programı protokolün toplu fotoğraf çektirmesiyle ile sona erdi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler