Restore Edilen Tarihi Bina

Restore Edilen Tarihi Bina "Millet Kıraathanesi" Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında müjdelediği, içinde kütüphanenin yanı sıra, keki, çayı kahvesi...

Restore Edilen Tarihi Bina "Millet Kıraathanesi" Oldu
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde restorasyonu gerçekleştirilen tarihi bina, "Millet Kıraathanesi" olarak hizmet verecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında müjdelediği, içinde kütüphanenin yanı sıra, keki, çayı kahvesi bulunan 7'de 77'e herkesin her yaştan insanın buluşacağı "MilletKıraathanesi" Projesi, Osmangazi'de hayata geçti.
 
Muradiye Mahallesi'nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla 'Kediler Tekkesi' anılan bina Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen rekonstrüksiyon çalışmalarının ardından yeniden ayağa kaldırıldı. 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve avlusu bulunan tarihi bina özellikle ahşap işçilikleriyle dikkat çekiyor.
 
Osmangazi Belediyesi tarafından tarihi mirasa sahip çıktıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Muradiye Mahallemiz'de 16. yüzyıldan kalma yapıyı, çöküntü halinden kurtardık. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden alınan kararla rekonstrüksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik. 
 
İnşaat çalışmaları ve ince işçilikleri tamamlandı. Kuruluşundan itibaren sosyal amaçlı kullanılan, vatandaşların buluşma yeri olan bu tarihi binayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu Millet Kıraathanesi olarak hizmete açacağız. Bu binamızı, kütüphanesi, etüt merkezi, okuma salonu, internet ve çay kahve hizmetiyle, vatandaşlarımızın vakitlerini dolu dolu geçirebileceği bir mekan haline getiriyoruz" dedi. Muradiye Mahallesi sakinleri de yıllardır atıl vaziyette olan tarihi binayı tamamen yenileyerek hizmete kazandırdığı için Başkan Dündar'a teşekkür ettiler. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler