Gıda Güvenliği Artık Güvenilir Ellerde

Gıda Güvenliği Artık Güvenilir Ellerde

Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı‘Güvenilir Eller’, gıda güvenliği eğitimini...

Gıda Güvenliği Artık Güvenilir Ellerde
Gıda Güvenliği Derneği tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde 81 ilde düzenlenen 'Güvenilir Eller' etkinliği ile gıda güvenliğinin sağlandığı ifade edildi.
Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı‘Güvenilir Eller’, gıda güvenliği eğitimini sektöre kazandırarak Türkiye geneline yayıldı.‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerine 81 ilde, 28 binden fazla şef katıldı.
Ev dışı tüketim sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions’ın, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle başlattığı ‘Güvenilir Eller’ online gıda güvenliği eğitimiTürkiye’nin tüm illerinden şeflere ulaşarak gıda güvenliği bilincini artırmaya devam ediyor. 
‘Türkiye Şef Araştırması’na katılan şeflerin %80’inin ‘Gıda Güvenliği’ alanında eğitim almayı en öncelikli ihtiyacı olarak tanımlamasını ardından sektöre kazandırılan proje ile her boyutta işletmeye gıda güvenliği bilincini taşımak amaçlanıyor.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve beş modülden oluşan online eğitim programında, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere aktarılıyor. Online eğitimleri tamamlayan şeflere Gıda Güvenliği Derneği onaylı isme özel sertifika gönderiliyor. Bugüne kadar Türkiye genelinde 28.000’den fazla şef guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. 
18.000’den fazla şef ismine özel sertifikasını aldı.
Türkiye’nin ilk ve tek online Gıda Güvenliği Eğitim Programı olarak 2016 yılında hayata geçirilen projede, sektör temsilcilerinin de desteğiyle sektörde ulaşılan kişi sayısını artırmak için işbirlikleri ve çalışmalar devam ediyor.
Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim Projesi
Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerini başlattı.
Unilever Food Solutions, 2016 yılında TNS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği ‘Türkiye Şef Araştırması’na katılan şeflerin %80’inin ‘Gıda Güvenliği’ alanında eğitim almayı en öncelikli ihtiyacı olarak tanımlamadı. Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı ‘Güvenilir Eller’ projesi bu ihtiyacın ardından 2016 yılında başlatıldı. Amaç, online platform üzerinden Türkiye genelindeki tüm şeflerin bu eğitim içeriğine kolayca ulaşmasını sağlamak.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve her konu için farklı beş modülden oluşan online eğitim programıyla, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere veriliyor. Bugüne kadar 28.000’den fazla şef guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. 18.000’den fazla şefe ise sertifika gönderildi. 
Güvenilir Eller online eğitimleri için fiziksel ve kimyasal tehlikeler, temizlik, üretim güvenliği, çapraz bulaşma ve HACCP uygulamaları başlıklarında içerikler oluşturdu. Eğitimi tamamlayan şeflere isimlerine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları gönderiliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler