Geleneksel Tasarımın Modern Çikolatayla Buluşması

Geleneksel Tasarımın Modern Çikolatayla Buluşması

Ev yapımı çikolata kültürü son yıllarda gittikçe yaygınlaşıyor. Eskiden sadece büyük markaların...

Geleneksel Tasarımın Modern Çikolatayla Buluşması: Moda Çikolata
Birbirinden lezzetli çikolataları ve pastalarıyla kısa zaman içinde Kadıköylülerin beğenisini kazanan Moda Çikolatacısı’nı kurucusu Selçuk Vayiç’ten dinledik.
 
Ev yapımı çikolata kültürü son yıllarda gittikçe yaygınlaşıyor. Eskiden sadece büyük markaların dükkânlarından ve marketlerden edinebildiğimiz çikolatayı artık hızla yayılan butik çikolata işletmelerinden de edinebiliyoruz. Bu işletmelerden biri de şirin mi şirin dükkânı ve leziz çikolatalarıyla Kadıköylülerin vazgeçilmezi haline gelmeye başlayan Moda Çikolatacısı.
 
Ahşap’tan tasarımı, kullanılan renkler ve motifleriyle geleneksel ürünleriyle modern bir dükkân olan Moda Çikolatacısı’na misafir olduk ve markanın kurucusu Selçuk Vayiç ile söyleştik.
 
Hem Öğretmen Hem İşletmeci
İşletmeci olmasının yanı sıra bir dershanede fizik öğretmenliği de yapan Selçuk Vayiç’in bir yurtdışı gezisinde gördüğü butik çikolatacılar pek ilgisini çekmiş. Türkiye’ye dönünce işletmesinde de  sıkıntı yaşanan devir edilen bir çikolata dükkânı  devir alan Vayiç, yapılan yoğun AR-GE çalışmaları, çikolata eğitimleri ve üç yılda edinilen tecrübelerin ardından kendi markasını oluşturmak için harekete geçmiş ve ortaya Moda Çikolatacısı çıkmış.
 
Kalitenin Adresi
Mutfağında gastronomi mezunu, çikolata ve pasta konusunda eğitimli kişilerin çalıştığı Moda Çikolata’nın menüsünde temel olarak ev yapımı çikolata, ev yapımı pasta ve birbirinden özel kahve çeşitleri bulunuyor. Bu ürünleri özel yapan şey sürekli denenerek, elenerek son hallerini almış olmaları. Moda Çikolatacısı’nda ham madde olarak kullanılan çikolataların tümü Belçika ve Fransa gibi ülkelerin en prestijli markalarından geliyor, uzman şefler tarafından işleniyor ve şık bir sunumla müşteriye ulaşıyor. 
 
Maliyeti düşürmek için ayçiçek yağı veya krema gibi çikolatanın kalitesini bozacak ürünler kesinlikle kullanılmıyor. Selçuk Vayiç, maliyeti düşürmek için katılan ürünler hakkında uyarıyor: “Bir yerden erimiş çikolata aldığınız zaman kapıya çıkana kadar o çikolata donmuyorsa o gerçek çikolata değildir.  İçinde krema, ayçiçek yağı gibi katkı maddeleri vardır.”
 
Moda Çikolatacısı’nın çikolataları kadar pastaları da meşhur. Günlük ve taze olarak sunulan, özel tariflerle yapılan pastalardan en çok makaron kabuklarıyla yapılan Makaron Pasta ve Paris Brest tercih ediliyor. 
 
“Gelişime Açığız”
Biz esnaf değil işletmeciyiz diyen Selçuk Vayiç şöyle devam ediyor: “Klasik esnaf kafasıyla değil de daha günümüze ayak uydurmaya çalışan, gelişime açık bir çizgide ilerlediğimizi düşünüyorum. Biz halkla ilişkiler çalışmalarına çok önem veren bir markayız. Sosyal medya ve basın aracılığıyla insanlara ulaşmak istiyoruz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler