Tüm Çalışanları Robot Olan Sıradışı Bir Otel

Tüm Çalışanları Robot Olan Sıradışı Bir Otel

Japonya’nın turizm devi HIS Travel’ın dünya turizmine kazandırdığı Harikalar Diyarı Huis...

Japonya’daki Harikalar Diyarı’nda Tüm Çalışanları Robot Olan Sıradışı Bir Otel
Japonya’nın turizm devi HIS Travel’ın dünya turizmine kazandırdığı Harikalar Diyarı Huis Ten Bosch, Nagasaki’de yaratılan yeni Amsterdam… Harika ışıklandırmalarla donatılan bu bölge, kanallarıyla Amsterdam’ın bir başka modeli, Paris’teki Disneyland’a da biraz benziyor. Bu devasa tema parkın içinde bulunan 4 otelden şüphesiz en ilgi çekici olanı Henn-na Hotel. Çünkü housekeeperlardan resepsiyon görevlilerine kadar otelin tüm çalışanları robot.
 
Japonya’nın turizm devi HIS Travel’ın (SKYHUB) markasıyla 6 yıldır Türkiye’de… 40 yıllık tecrübesi ve hizmet anlayışıyla dünya turizmine kazandırdığı Huis Ten Bosch, sadece tema park değil, sadece aktivite ve faaliyet alanı da değil, sadece otellerin bulunduğu turistik bir bölge de değil. Burası tam anlamıyla Harikalar Diyarı… Huis Ten Bosch, Nagasaki’de yaratılan yeni Amsterdam… Harika ışıklandırmalarla donatılan bu bölge, kanallarıyla Amsterdam’ın bir başka modeli, Paris’teki Disneyland’a da biraz benziyor.
 
Müzeler, Oteller, Uçsuz Bucaksız Gül Ve Lale Bahçeleri, Korku Evleri…
Yüz ölçümü Monaco’nun yüz ölçümüne eşit olan bu renk cümbüşü içerisinde herkesi mutlu edecek bir özellik taşıyor. ‘Huis ten bosch’ kelime olarak ormandaki ev anlamına geliyor. İçerisinde; kanalları ve binalarıyla bir Amsterdam bölümü, müzeler, oteller, uçsuz bucaksız gül ve lale bahçeleri, korku evleri, dijital oyun alanları, misafirlerini hayrete düşüren sanal şov alanları bulunyor. Hollanda tarzı mimarinin her yerde ağır bastığı Huis Ten Bosch, ışık gösterilerinin yanı sıra restoranlar, alışveriş mağazaları, müzeler ve tema parkları ile koca bir günü geçirebileceğiniz çok büyük bir kompleks.
 
Altın Müzesi Golden Hall Huıs’da Her Yer Altın Plakalarla Kaplı
Huis Ten Bosh’daki müzelerden en ilgi çekici olanı yaklaşık 800 milyon yen değerindeki altın müzesi. Külçe halde altınlar, altın objeler ve hatta müzik enstrümanları, heykeller ve sanatsal çalışmalar barındıran bu müzenin ayrıca duvarlarından tavanına kadar her yeri altın plakalarla kaplanmıştır. Golden Hall Huis, Ten Bosh Sarayının 2. katında bulunmakta.
 
 
5D Müzesi, Roller Coasterlar, Zipline İle Gölde Yolculuk…
Teknoloji meraklılarının ilgisini çeken 5D Mucize odası, macera tutkunlarına ise roller coasterlar ve gölün üzerinde zipline ile yolculuk etme imkanı, asma köprüler ve tırmanma duvarları ve daha niceleri… Fazla hareket etmeden bu güzel atmosferin tadını çıkarmak isteyenlere ise lale bahçelerinde faytonla gezme imkanı sunuluyor. 10 gün kalan misafirlerin bile hala yeteri kadar zaman geçiremediğini düşündüğü bu vahada dilerseniz helikopter gezileri yapabilir, poligonda yeteneklerinizi test edebilir ya da dinozor ormanında kaybolup unutamayacağınız bir macera yaşayabilirsiniz.
 
Akşamları Muhteşem Işık Şovlar, Su Oyunları Ve Havai Fişek Gösterileri
Akşamların karanlığını mutlaka muazzam ışık gösterileri, su oyunları ve havai fişek gösterileri ile gündüzler kadar aydınlık geçmekte. Sonrasında ise geleneksel Japon gösterilerinden tutun da lisanslı Broadway şovlarına kadar geniş bir aktivite yelpazesinden seçiminizi yapmanız gerekecek.
 
Amsterdam Silüetindeki Trıck House Büyüleyici Bir Şehir
Görmeden dönmenin büyük pişmanlık olacağı bir diğer neşeli seçenek ise süper Trick House. Hileli aynalar ve görenlerin hayretler içerisinde kalacağı şakalarla dolu bu ev sizi çocukluğunuza götürecek. Şüphesiz ki onlar da büyüleyici alanın içinde en beğenilen ve dünya otoritelerini dahi kendine hayran bırakan alan Thrill City. Burası geceleri çeşitli ışık ve lazer gösterileriyle bambaşka bir büyüye dönüşen, Amsterdam silüyetinde bir şehir. Kanalları, Amsterdam mimarisine sahip evleri, cafeleri ve dükkanları ile bu devasa tema parkının en büyüleyici kesiti.
 
Tüm Çalışanları Robotlar Olan Sıra Dışı Bir Otel
Tema parkının içinde bulunan 4 otelden şüphesiz en ilgi çekici olanı Henn-na Hotel. Neden mi? Çünkü bu otelde housekeeperlardan resepsiyon görevlilerine kadar tüm çalışanlar, otelin tüm işleyişi ve hizmetini sağlayan robotlardan oluşmakta. İçeri girdiğinizde resepsiyonda sizi karşılayan dinozor robotu tüm misafirperverliği ile sizi selamlayıp pasaportunuzu istiyor ve hızlıca işlemlerinizi tamamlayıp size oda anahtarınızı teslim ediyor. Çeşitli talimatlarla oda servisine sipariş verebilirsiniz ya da bara inip robot barmenin hazırladığı kokteyllerin tadını çıkarabilirsiniz.
 
Robot Resepsiyon Memurları Ve İngilizce Konuşan Dinozor Robot
Otelin odalarında ışıkları yakıp söndürmek için düğme yok. Konuklar bunun için lale şeklindeki robot Tuly’ye komut veriyor. Tuly ayrıca saati ve hava durumunu da söylüyor. Sensörler, vücut ısısını algılayarak odanın sıcaklığını ayarlıyor. Otelin vestiyerinde, araba fabrikalarındakine benzer bir robot çalışıyor. Misafirler, bavullarını bir yuvaya yerleştiriyor. Bavul bir kutuya konuluyor ve daha sonra robot tarafından rafa yerleştiriliyor. Nagasaki Sasebo’daki otelde robot resepsiyon memurları ve İngilizce konuşan dinozor robotun yanı sıra, Japonca konuşan bir android de bulunuyor. Huis Ten Bosch eğlence parkının bir parçası olan otelde konaklama fiyatları oldukça ekonomik. Parkın kurucusu Hideo Sawada personelin robotlardan oluşmasının maliyeti aşağı çektiğini söylüyor.
 
Skyhub, Huıs Ten Bosch’u Da Japonya Tur Paketlerine Dahil Edecek
Geçireceğiniz her saniyeyi hayatınızın sonuna kadar hatırlayacağınız bu masalsı tesis, tüm ihtişamı ile sizleri misafir etmek için bekliyor. Yakın zamanda Japonya paketlerinize Nagasaki’de bulunan bu özel yeri de eklemeniz gerekecek.
 
 
SKYHUB Outbound Yurtdışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş, Tokyo’dan iç hatla yaklaşık 1.5 saatlik uçuş mesafesinde olan Nagazaki’deki Huis Ten Bosch turistik bölgesinin Türkiye’de henüz çok fazla bilinmediğini ancak özellikle Çin, Kore ve Japonya’dan buraya çok büyük bir ilgi olduğunu belirterek şunları söyledi: 
 
“Japonya’da robot sanayii inanılmaz düzeyde gelişmiş durumda. Bunu gerçekten Japonya’ya gittiğinizde anlıyorsunuz, burada çok anlama şansınız olmuyor. HIS Travel’ın sahibi olduğu Huis Ten Bosch kompleksinde robotların satıldığı özel bölümler var. Huis Ten Bosch henüz çok yeni ve dolu olduğu için bu destinasyonu çok fazla ön plana çıkartmadık. Ancak artık bizler de önümüzdeki yıl Japonya tur paketlerimize Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima’dan sonra Nagasaki’deki Huis Ten Bosch’u da ekleyeceğiz ”.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler