Tsk'nin Baharatları Cezaevinden Karşılanacak

Tsk'nin Baharatları Cezaevinden Karşılanacak

Kahramanmaraş'taki Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, TSK'nin ihtiyacı olan yıllık 455 ton baharatı...

Tsk'nin Baharatları Cezaevinden Karşılanacak 
Kahramanmaraş'taki Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, TSK'nin ihtiyacı olan yıllık 455 ton baharatı üretmeye hazırlanıyor. Kahramanmaraş'taki Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacı olan yıllık 455 ton baharatı üretecek. 
 
Yaklaşık 350 hükümlünün bulunduğu cezaevinin 22 dönümlük arazisinde yetiştirilen biberler ile dışarıdan temin edilen baharatlar, atölyelerde hijyenik ortamda paketleniyor.  Cezaevleri, adliyeler, Adalet Bakanlığı iş yurtları ile kurum çalışanlarının ve vatandaşların da baharat ihtiyacını karşılayan cezaevinde hükümlüler, talebe yetişebilmek için aralıksız çalışıyor.  
 
Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mürsel Çakır, Kahramanmaraş denilince ilk akla gelenin dondurma, biber ve tarhana olduğunu söyledi. İlk etapta cezaevlerinin ihtiyacını karşılamak için kurumun bahçesinde biber üretimine başladıklarını dile getiren Çakır, bu sayede hükümlülere de meslek edindirmeyi amaçladıklarını belirtti. Çakır, biber üretiminin ardından baharat atölyesi kurduklarını kaydederek, hükümlülerin ürettiği ünlü Maraş biberini ve baharatları atölyelerinde hijyenik bir ortamda paketlediklerini anlattı. 
 
Baharatları tüm cezaevlerine gönderdiklerini ifade eden Çakır, gıda güvenliği, kalite ve helal gıda sertifikalarını da aldıklarını kaydetti.  - "2017'de 2,5 milyon lira kar ettik" Çakır, şimdi yeni bir heyecanla işe koyulduklarını ifade ederek, Mehmetçik'in biber ve baharat ihtiyacının da Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunca karşılanacağını söyledi. TSK ile protokol imzalayacaklarını belirten Çakır, şunları kaydetti: 
 
"Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Fiyatta anlaşma sağlandı. Sadece protokol imzalayacağız. Mehmetçik'imizin baharatlarını da biber ihtiyacını da buradan göndereceğiz. Bu üretim başladığında kapasitemiz ikiye katlanmış olacak. Ordumuza yıllık 455 ton biber ve baharat vereceğiz. Bu, bizim için ciddi bir rakam. 
 
İnşallah burada üretim yapıp güvenilir biber ve baharatlarımızı askerimize yedireceğiz. İlk etapta vereceğimiz ürünler pul biber, kimyon, karabiber, nane ve kekikten oluşuyor." Çakır, tek vardiyada yıllık 300 ton üretim yaptıklarını ve geçen yıl 2,5 milyon lira kar ettiklerini aktararak, fuarlarda halkın beğenisine de sunulan ürünlerine yoğun ilgi gösterildiğini sözlerine ekledi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler