Hollanda’da kahvaltının yıldızı: Çılbır

Hollanda’da kahvaltının yıldızı: Çılbır

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden çılbır, Hollanda kahvaltısının yükselen yıldızı oldu....

Hollanda’da kahvaltının yıldızı: Çılbır
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden çılbır, Hollanda kahvaltısının yükselen yıldızı oldu. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve bir dönem Osmanlı padişahlarının sofralarını süsleyen çılbır, şimdi de Hollanda’da kahvaltı dünyasının yükselen yıldızı oldu. 
 
Gazete Habertürk'te yer alan habere göre mutfak tarihçisi Charlotte Kleyn ve gurme yazarı Mara Grimm, Parool Gazetesi’nde çılbırla ilgili geniş bir yazı kaleme aldı.
 
Çılbırın Hollanda’da sayısı giderek artan kahvaltı salonlarının gözdesi olduğunu belirten Mara Grimm, “Yoğurtlu haşlanmış yumurtadan oluşan bu yemek aslen Türkiye’den geliyor” açıklamasını yaptı. Kleyn ve Grimm’e göre çılbır, ilahi bir karışım. Biraz pul biber ve eritilmiş birkaç kaşık dolusu tereyağ ise bu eşsiz lezzetin tamamlayıcı unsurları.
 
Hollandalı gurme, sonucu “Tanrım! Ne kadar lezzetli” diye anlatıyor. İngiltere’de kahvaltı mönülerinde çılbır, “Türk yumurtası” adıyla sunuluyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler