Samsun'da Uluslararası Bir Mutfak

Samsun'da Uluslararası Bir Mutfak

Atölye Miss! Samsun Haber: Samsun'da yaşayan Canan Sarıözkan, arkadaşlarına ikram ettiği su böreği...

Samsun'da Uluslararası Bir Mutfak
Atölye Miss! Samsun Haber: Samsun'da yaşayan Canan Sarıözkan, arkadaşlarına ikram ettiği su böreği ve tatlılar beğenilince bu işin ticaretini yapmaya karar verdi. Samsun'da yaşayan Canan Sarıözkan, arkadaşlarına ikram ettiği su böreği ve tatlı beğenilince başladığı bu işin ticaretinde başarıyı yakaladı. 
 
Su Böreği, Tatlı, Erişte 
Zaman zaman bir araya geldiği arkadaşları ve komşularına kendi yaptığı su böreği, tatlı ve erişte ikramında bulunan Sarıözkan'ın ürünleri oldukça beğeni kazandı. Kendileri için de börek ve tatlı istemeleri üzerine arkadaşları ve komşularına da bu ürünlerden yapan Sarıözkan'a sürekli talep gelmeye başladı. 
 
Çarşamba Yöresi Tatları 
Yaptıklarının çok beğenilmesi ve arkadaşlarının tavsiyesi üzerine evinde üretip satmayı kararlaştırdığını belirten Sarıözkan, böylece para kazanmaya başladığına işaret etti.Daha sonra yine arkadaşlarının tavsiyesi üzerine sosyal medyada "Atölye Miss" adında kişisel sayfa açtığını dile getiren Sarıözkan, "Mutfağımda yarattığım lezzetleri paylaşabilmek motivasyon kaynağım oldu. Yaptığım Çarşamba yöresine has ev yapımı su böreği, kıvratma tatlı ve erişteye talep artınca internetten satışlara başladım." dedi. 
 
Şimdilik Sadece Sipariş 
Tamamen tesadüf olarak başladığı börek ve tatlı imalatını iş haline getirdiğine dikkati çeken Sarıözkan, şunları kaydetti: "Geçmişte mutfakta hiç vakit geçirmezdim. Mutfakta geçirdiğim zamanların bana bu kadar keyif vermesi, yaptığım ürünleri yiyen insanlarda oluşan mutluluk ve beğeni bende el becerim ile şirket yönetimi tecrübemi birleştirme isteği doğurdu. Birikimlerim ile evimin mutfağını atölye haline getirdim.
 
Arkadaşlarımın tavsiyeleri ve sosyal medyadaki paylaşımlarla Amerika, İngiltere ve Almanya'da yaşayan Türk ailelere tavada yapılmış su böreği, tatlı gönderiyorum. Yurt dışına gidecek insanlar bana özel sipariş veriyor. Şimdilik sadece sipariş üzerine yapıyorum ancak hedefim bu yönde bir iş yeri açarak birkaç ev hanımı istihdam etmek. Bunun için çalışıyorum." 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler