Tse'den 'Helal Otel' Standardı: 6 Yaşından Büyüklere Harem-Selamlık!

Tse'den 'Helal Otel' Standardı: 6 Yaşından Büyüklere Harem-Selamlık!

TSE 'helal otel'lerde haremlik-selamlık yaş sınırını 6 olarak belirledi. 'Helal otel belgesi' almak isteyenler...

Tse'den 'Helal Otel' Standardı: 6 Yaşından Büyüklere Harem-Selamlık!
TSE 'helal otel'lerde haremlik-selamlık yaş sınırını 6 olarak belirledi. 'Helal otel belgesi' almak isteyenler için 'Helal Yönetim Sistemi' adlı bir kitapçık hazırlayan TSE, bu kitapçığı da parayla satıyor. Kitapçıkta, 'helal otel' standardına ilişkin dikkat çeken maddeler yer aldı.
 
"Helal otel" belgesi almak isteyen tesislere yönelik "Helal Yönetim Sistemi" başlıklı bir kitapçık hazırlayan Türk Standartları Enstitüsü (TSE), konuya ilişkin standartları belirledi. Kitapçıkta, harem-selamlık yaş sınırı 6 olarak belirlendi.
 
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre otellerin "helal hizmet" verebilmesi için şartların sıralandığı kitapçıkta tartışma yaratacak bir madde yer aldı. TSE'nin helal hizmet kitapçığında “6 yaşın üzerindeki çocukların hemcins ayrımına riayet edilmelidir” denildi.
 
TSE'ye bağlı "Helal Teknik Komitesi" tarafından hazırlanan kitapçıkta, müzik eğlence programlarının da “İslam ahlakına uygun olması” gerektiği ifade edilirken, otele getirilen sanatçıların da “İslam ahlakına uygun kıyafet giymeleri” ve “İslam ahlakına uygun şarkılar söylemeleri” şart koşuldu.
 
Kadınlara kadın, erkeklere de erkek animatörlerin hizmet vermesi talep edildi. Yine kadınların güneşlenirken görünmemeleri için önlemler alınması, pisuvarlarda da mahremiyeti koruyacak önlemler alınması istendi.
 
Otelin “helal şartlara” uyup uymadığı ise kurulacak bir "Helal Yönetim Sistemi ekip lideri" aracılığıyla izlenecek. TSE'nin bu şartlarını taşımayan işletmelere "helal otel belgesi" verilmeyecek.
 
Ayrıca, otelde kullanılacak sabun ve şampuanların, “helal kozmetik” ürünleri olması gerektiği belirtildi.
 
İŞTE KRİTERLER: 6 YAŞINDAN BÜYÜKLERE HAREM-SELAMLIK
6 yaşın üzerindeki çocukların da hemcins ayrımına riayet edilmelidir.
Cuma namazı otel mescidinde kılınmıyorsa, camilere ulaşım sağlanmalı.
Tuvaletler insanın ön veya arkası kıble istikametinde olmayacak şekilde konumlandırılmalı.
Kadınlar için ayrılmış havuz ve güneşlenme alanlarının etrafı kapalı olmalı ve mekan dışarıdan görünmemeli.
Mahrem bölgelerde (odalar, duş yeri, havuzlar, vb.) görüntü ve ses kaydı yapılmamalı.
Erkek ve kadınların ayrı bulundukları mahrem mekanlarda hemcins personelin hizmet etmesi sağlanmalı, karşı cinsten personel girişi engellenmelidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler