Dumlupınar’ın 41 Yıllık Aşçısı

Dumlupınar’ın 41 Yıllık Aşçısı

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Mehmet Erbay, 41 yıldır ilçede aşçılık yaparak geçimini...

Dumlupınar’ın 41 Yıllık Aşçısı
Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Mehmet Erbay, 41 yıldır ilçede aşçılık yaparak geçimini sağlıyor.1977 yılında başladığı mesleğini severek yaptığını belirten belirten Erbay, ’’Mesleğe başladığım ilk günki gibi aynı heyecanla her sabah bismillah diyerek lokantamı açarım.
 
Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Mehmet Erbay, 41 yıldır ilçede aşçılık yaparak geçimini sağlıyor.
1977 yılında başladığı mesleğini severek yaptığını belirten belirten Erbay, ’’Mesleğe başladığım ilk günki gibi aynı heyecanla her sabah bismillah diyerek lokantamı açarım. 41 yıldır yaptığım ve sırrı sadece bende olan tandır çorbamı, her sabah yapmaktan asla taviz vermedim. 
 
Özellikle tandır çorbamı içmek için Afyon, Uşak ve Kütahya’dan özel müşterilerim gelir. Yine kendime özel yaptığım bulgur pilavım çok sevilir. 6 çocuğumu bu meslekle büyüttüm. 3 evladımı evlendirdim ve iş güç sahibi oldular. Diğer 3 evladım benimle beraber burada çalışıyorlar. 
 
Allah’a şükürler olsun işlerimiz iyi. Ben ömrüm yettikçe bu işi yapmaya devam edeceğim. Benden sonra evlatlarımın devam ettireceklerinden eminim’’ diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler