"Yerli Ürün Haftası" Dolayısıyla İlkokullara Yönelik Kampanyalar Tamamlandı

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Gıda Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Green Kitchen...

"Yerli Ürün Haftası" Dolayısıyla İlkokullara Yönelik Kampanyalar Tamamlandı
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Gıda Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Green Kitchen Mutfak Atölyesi işbirliğinde “Yerli Ürün Haftası” dolayısıyla ilkokullara yönelik kampanyalar tamamlandı. 
 
KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğinde “Öğrenciler Üretiyor” sloganıyla fidan ve fide dikimi, Gıda Mühendisleri Odası ve Green Kitchen Mutfak Atölyesi sponsorluğunda “Yerli Ürünlerle Sağlıklı Besleniyorum” sloganıyla yerli ve sağlıklı ürün tüketimi hakkında bilgi vermek üzere okullarda etkinlikler yapıldı.
 
“Yerli Ürünler Haftası” kampanyası konusunda bugün Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısında Oda Başkanı Candan Avunduk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Naile Soyel, ve Green Kitchen Mutfak Atölyesi’nden Laden Asilzade konuşma yaptı.
 
“Çocuklarımıza Üretmenin Önemini Anlatmak Asli Görevimiz Olmalıdır”
Başkan Candan Avunduk, üretime dayalı toplum bilinci geliştirilmesinin, bir ülkenin var olduğu topraklarda köklenerek varlığını sürdürmesi ve güçlü bir gelecek vaadi taşıdığını kaydetti.
 
Avunduk, “Geleceğin kurucuları ise bugünün çocuklarıdır. Ağacın yaş iken eğildiği gerçeğinden hareketle, bugünün üreticileri olarak, çocuklarımıza, tüketmekten çok üretmenin önemini anlatmamız ve onlara üretimi sevdirmemiz asli görevimiz olmalıdır” dedi.
 
Yeni nesillere yerli ürün bilinci aşılama ve çocuklara bu bilinç ile tüketim alışkanlıkları kazandırmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını belirten avunduk, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları işbirliği sonucu çocuklara Kuzey Kıbrıs ürünleri ve üretimini tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Avunduk şöyle devam etti:
“Bu kapsamda 2017 Yerli Ürün Haftası etkinlikleri için, ilkokul çocukların hedefleyen iki farklı kampanya tasarladık. Bunlar, Gıda Mühendisleri Odası işbirliğiyle ve Green Kitchen Mutfak Okulu sponsorluğunda hazırlanan ‘Yerli Ürünlerle Sağlıklı Besleniyorum Kampanyası’ ve bir diğeri Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle hazırlanan ‘Öğrenciler Üretiyor Kampanyası’dır. Her iki kampanya için toplam 11 pilot ilkokul seçilmiştir. 12 Aralık 2017’de başlayan etkinliklerimiz 29 Ocak 2018 tarihinde tamamlanmıştır”
 
Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Green Kitchen Mutfak Atölyesi’ne Başkan Candan Avunduk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler