Türk Mutfağına Tavuk Kanadını Kazandıran Firmaya Plaket

Türk Mutfağına Tavuk Kanadını Kazandıran Firmaya Plaket

HasTavuk, tavuk kanadını tüketilebilir bir gıda olarak Türk damak tadına kazandıran Kanatçı Haydar’a başarı...

Türk Mutfağına Tavuk Kanadını Kazandıran Firmaya Plaket
HasTavuk, tavuk kanadını tüketilebilir bir gıda olarak Türk damak tadına kazandıran Kanatçı Haydar’a başarı plaketi takdim etti.Yıllarca vatandaşlar tarafından çorbalık olarak kullanılan ve değersiz görülen tavuk kanadını kendine has terbiyesiyle yeni bir lezzet ortaya çıkaran Kanatçı Haydar, Türk mutfağından Japon mutfağına kadar büyük takdir kazandı.
 
HasTavuk, tavuk kanadını tüketilebilir bir gıda olarak Türk damak tadına kazandıran Kanatçı Haydar’a başarı plaketi takdim etti.
Yıllarca vatandaşlar tarafından çorbalık olarak kullanılan ve değersiz görülen tavuk kanadını kendine has terbiyesiyle yeni bir lezzet ortaya çıkaran Kanatçı Haydar, Türk mutfağından Japon mutfağına kadar büyük takdir kazandı. Tavuk kanadının kaşifi olarak bilinen Kanatçı Haydar’ın bu başarısı HasTavuk tarafından plaketle taçlandırıldı.
 
Tavuk kanadı 1990’lı yılların başında ilk kez parçalı olarak satılmaya başlandığında, babasının kendine has terbiyeyle bunu servise sunduğunu ifaden Barış Asan, “O dönemlerde kanat bedelsiz veya çok ucuza kasaplar tarafından elden çıkarılmaya bakılıyordu. Biz o dönemlerde babamla kasap kasap dolaşarak farklı kilolarda bunu temin etmeye çalışırdık. 
 
Zamanla popüler oldu. Daha sonra biz de İstanbul’da kanatın kaşifi olarak ortaya çıkmış olduk. Günlük olarak tek şubemizde 300 ile 500 kilo arasında kanat tüketiliyor. Hafta sonları ise bu sayı 500 kiloyu geçiyor” dedi.
 
Toplumun değişik kesimlerinden, Türkiye’nin farklı bölgelerinden sırf bu tadı tatmak için gelen misafirlerin olduğunu belirten Asan, “Yurt dışından bile gelen vatandaşlarımız hava alanından buranın yolunu tutuyor. Japonya’dan gelen müşterilerimiz bile var. Japon mutfağının damak tadına da uygun olduğu söyleniyor. Babamdan sonra biz de ikinci nesil olarak lezzetin devamlılığını sağlamak ve yeniliklerle hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Asan, "Üretim şeklinin lezzete katkısı büyük. Yaptığımız baharatlama ve marinasyon kendini çok daha iyi gösteriyor. Kanatçı Haydar’ın kalite standartlarına uygun ürün tedarik edebiliyoruz. Üstelik üretim şeklini yerinde görmüş biri olarak sonuna kadar güvendiğim bir marka” dedi.
 
Has Tavuk Halkla İlişkiler Müdürü Bircan Özkan tarafından takdim edilen başarı plaketinin ardından konuşan HasTavuk İstanbul bayii Nazar Et firmasından Cevdet Şen ise, “Haydar bey daha önce değeri olmayan, sadece çorbalık olarak kullanılan bir ürünü kendi çabalarıyla sektöre kazandırmıştır. Şu anda tavuğun en katma değerli ürününü hem lezzet olarak, hem de farklılık olarak birçok kişinin damak tadına sunmuştur. Kolay bir şey iş değil. Kanatçı Haydar gıda sektöründe tarih yazmıştır” diye konuştu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler