‘Ahıska Sofrası' Ahlat'ın Zengin Kültürüne Renk Kattı

‘Ahıska Sofrası' Ahlat'ın Zengin Kültürüne Renk Kattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri...

‘Ahıska Sofrası' Ahlat'ın Zengin Kültürüne Renk Kattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Ahlat’ın zengin kültürüne renk kattılar.
Ahlat’ta KOSGEB tarafından desteklenen proje kapsamında açılan Ahıska Sofrası, çeşit çeşit yemekleriyle büyük ilgi görüyor. Ailece işlettikleri Ahıska Sofrasının yeni olmasına rağmen ilgi gördüğünü anlatan Hanıma Tayfurova, “Allah razı olsun bizi buraya getirenlerden. Cumhurbaşkanımızdan, valimizden, kaymakamımızdan, başkanımız çok yardımcı oldular.
 
Onların sayesinde burayı açtık. 15 gündür çalıştırıyoruz. Çok memnunuz. Gelen müşterilerimizden de memnunuz. Ahıska yemekleri çıkartıyoruz. Mantı, pilav, hinkal çorbası, borş çorbası, oliviye salatası, lahman çorbası, Özbek pilavı, peynir şuşlama gibi Ahıska yemekleri çıkartıyoruz. Yemeklerimizden tadanlar da memnun kalıyorlar” dedi.
 
Ahlatlı vatandaşlardan Necati Aktekin ise, Ahlat’a 1864’te Kafkas sürgününde geldiklerini belirterek, “Biz de Kafkas göçmeniyiz. Zamanında bize bağrını açan Ahlat, şimdi de Ahıska Türklerine bağrını açtı. Ahıskalı vatandaşlarımızın açmış oldukları Ahıska Sofrası gerçekten çok leziz yemekler çıkartıyor. Özellikle Ahlatlı hemşehrilerime hinkal çorbası ve mantıyı tatmalarını öneririm. Buradaki bu değişik tatları vatandaşlarımız tatsınlar. Bu güzel yemeklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Ahıskalı vatandaşlardan Mansur Baytraoğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ahlat’a yerleştirildiklerini ifade ederek, “Allah Razı olsun. Ahlat’ın kültürüne de alışıyoruz. Ahlat’ta birçok güzel şey var. Buraya geldikten sonra vatandaşlarımız çeşitli işlerle meşgul olmaya başladı. Şimdi de Ahlat’ta Ahıska sofrası açıldı. Güzel yemekler yapılıyor. Ahlat’ta da biraz yemek kültürü değişikliği olsun. Orta Asya’da yaşamamızdan sonra oranın bir sürü yemeklerinden öğrenmişiz. Bizim kültürel yemeklerimize katılanlar da var. Ahlat’ta açmış olduğumuz iş yerine Ahlatlılar da gelerek yesinler, tadına baksınlar. Çok memnunuz, Allah razı olsun hepsinden” şeklinde konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler