Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası

Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası

Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler verdiği, workshop çalışmalarının düzenlendiği ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve...

Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası Sona Erdi
Denizli’de düzenlen ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ sona erdi.
Pamukkale Belediyesi tarafından, kent turizmine katkı sunmak amacıyla Gastronomi Derneği İşbirliği ile ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ ülke genelinden önemli isimlerin katılımı ile yapıldı. 
 
Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler verdiği, workshop çalışmalarının düzenlendiği ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’ 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 şefin katıldığı etkinliğe gelenlerin 30’u uluslararası yarışmalarda derece alan isimlerden oluştu.
 
‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nda Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası, Dr. Paste Butik Pastacılık Şampiyonası ve Gastronomi eğitimleri de yapıldı. Duygu Tuğcu, Ebru Savaş, Betül Çelebi, Ayça Güler, Tuğba Yavaşça, Betül Doğan, Pınar Aran etkinlikte, telli sistem figür eğitimi, gül yapımı, boyama teknikleri, Royal lcing teknikleri, artistik teknikler, animasyon modelleme, ifade eğitimi gibi başlıklarda eğitimler verdi. 
 
Dr. Paste Butik Pastacılık Şampiyonası’nın jüri üyeliğini Duygu Tuğcu, Ayça Güler, Ebru Savaş, Betül Çelebi ve Baransel Duman yaptı. Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi. Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda restoran başlangıç tabağı, kanatlı kümes ve av hayvanları tabağı, balık tabağı, et yemeği tabağı, Türk tencere yemeği grand prix gibi alanlarda, aşçılar kıyasıya yarıştı. Öztiyakiler Aşçılık Şampiyonası’nda jüri üyeliğini Hasan Ali Karabulut, Mümin Durutlu, Battal Yıldırım, İbrahim Halil Kör, Haldun Tüzel yaptı.
 
Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nda kategorilerinde başarılı olarak madalya almaya hak kazanan isimler belirlendi. Altın madalya olan isimler Sinem Yıldırım, Zeynep İnal, Nazlı Yavuz, Nezahat Metin Undan, Betül Bulduk, Aysel Oktay, İbrahim Çelik, Nuray Keskin Zorlu, Müge Göçmen, Murat Tekdemir, Ergül Çetinkaya, Rümeysa Renk, Murat Çetin, İbrahim Demirli, Aslı Demir, Havva Ceren, Akın Yürük, Melike Oluk oldu. 
 
Aslı Demir, Aleyna Öztürk, Şule Çetin, Büşra Doğan, Raziye Korkut, Fatma Yener, Ahem Alçın, Nilgün Egemen, İbrahim Çelik, Hamide Tekdemir, Ayşegül Kocabıyık, Durmuş Ali Can, Hatice Bal, Furkan Altuntaş, Atanur Balcı, Hülya Aycan, Emre Yıldız, Kübranur Orhan, Kemal Yörük, Ahmet Onur Zorlu Çoban, Mustafa İnce ve Tolga Kaya ise gümüş madalya almaya hak kazandı. 
 
Bronz madalya alan isimler ise Fatma Yener, Zeynep İnal, Hülya Aycan, Mine İflah, Yeliz Yayla, Ayşegül Kocabıyık, Ceren Bayramoğlu, Emine Kubat, Sinem Yıldırım, Dilek Zarıç, Çiğdem Moo Taşpa, Birce Tanık, Salise Aydın, Mehtap Arık, Ebru Anar, İbrahim Uşma, Beryzanur Polat, Cüneyt Sevim, Utku Şahin, Dilan Tan, Yüce Ayaz ve Kaan Çalışkan oldu.
 
‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’nın galası yoğun katılımla gerçekleşti. Gün boyu yapılan yemekler ve pastalar beğeniye sunuldu. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği galada konuşan Gastro Derneği Başkanı Köksal Zengin Köksal, Pamukkale Belediyesi’nin verdiği destek için teşekkür ederek, “Biz böyle bir etkinliği yapacağımız zaman sayın başkan ile görüşmeler yaptık. 
 
Pamukkale Belediyesi’nin verdiği destekle bu etkinliği yaptık. Türkiye’nin en önemli isimleri buraya geldi. Katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale adının her platformda duyulmasını istediklerini belirterek, “Pamukkale sadece turizm ile tanınmayacak. 
 
Aşçılık çok önemli bir sektör. Bu sektörün önemli isimlerinin Pamukkale’ye gelmesi de güzel. Biz Pamukkale’nin adını her şekilde duyurmak istiyoruz. Termal sağlık ile birlikte Pamukkale Spor Oyunları ile spor alanında ilçemizi tanıttık. Şimdi de bu etkinlikle ülkemizin dikkatini gastronomi ile çektik. 
 
Gerçekten çok önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmalarda ortaya çıkan eserler de çok değerli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Gastro Derneği Başkanı Köksal Zengin Köksal, desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür plaketi verdi. 
 
Törenin devamında ‘Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası’na sponsorluk desteği veren kişi ve kuruluşlara da çeşitli plaketler verildi. kaynak
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler