BM heyeti, Şanlıurfa'da

BM heyeti, Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'da Suriyeli ve Türk kadınlarının birlikte hazırladığı yöresel ara sıcak eğitim ve üretim...

BM heyeti, Şanlıurfa'da
ŞANLIURFA’da Suriyeli ve Türk kadınlarının birlikte hazırladığı yöresel ara sıcak eğitim ve üretim tesisi açıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano'nun aralarında bulunduğu heyet, merkezde çalışan kadınlarla bir araya gelerek çalışmalara destek verdi.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dezavantajlı kadınlara yönelik tarihi Balıklıgöl’deki ‘Hamarat Eller Mutfağı’ bünyesinde yöresel ara sıcak üretim merkezi açıldı.Türk ve Suriyeli kadınlar tarafından hazırlanan yöresel ağzı yumuk, içli köfte, ağzı açık ve semsek gibi yöresel yemekler, kentteki sosyal tesislerde yerli ve yabancı turistlere ikram edilecek. 
 
Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano'nun çok sayıda davetli katıldı. Açılışta 12 bin yıllık tarihi geçmişi ve mutfak kültürüyle Şanlıurfa'nın önemli damak tatlarının tanıtılmasına yönelik hazırlanan tesisin hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, "Şanlıurfa bir Gastronomi şehridir. 
 
 
12 bin yıllık gelenekten gelen bir yemek kültürü şehrimizde hakimdir. Turizm şehri ile birlikte bunu ileriye taşımamız gerekiyor. Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimizi bu damak tadından mahrum bırakmamak lazım. Bu proje hem Şanlıurfa mutfağını ilerletecek hem bayanların Gastronomi noktasındaki yeteneklerinde eğitim olarak katkı verecektir. 
 
İstihdam yaratan, içerisinde eğitim ve ikramı geliştirerek katkı veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve BM UNDP Türkiye Temsilciliğine teşekkür ediyoruz. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkese Şanlıurfa halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
BM Koordinatörü Sollorano ise "Yemek yapabilmek gerçekten zor bir iş, beceri gerektiriyor. Bunu yapmak için de yıllarca deneyim kazanmak gerekiyor. Şanlıurfa mutfağının tadı muhteşem, bu lezzetleri daha fazla geliştirip daha fazla tanıtacağız" diye konuştu. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler