Gastronomi Kentinin Yeni Lezzeti

Gastronomi Kentinin Yeni Lezzeti "Midye" Baklava

Merkez Şehitkamil ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir baklava firması, kentteki yüzlerce üretici arasından..

Gastronomi Kentinin Yeni Lezzeti "Midye" Baklava
Özkan BEYER
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.
Merkez Şehitkamil ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir baklava firması, kentteki yüzlerce üretici arasından sıyrılarak müşterilerine yeni bir lezzet sunmak amacıyla başlattığı ve yaklaşık 4 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucu içerisindeki bol fıstık ve kaymağın bulunduğu yeni bir lezzete ulaştı.
 
Şeklinden dolayı "midye baklava" adı verilen tatlıyı, Gaziantepliler de sevdi. Kısa sürede ilgi gören midye baklava, işletmenin satışlarının yüzde 80'ini oluşturuyor.
 
Kilogramı 85 liraya satışa sunulan baklavaya patent alınması için çalışmalar sürüyor. İşletme sahibi Alparslan Özaslan,  yaptığı açıklamada, 15 yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti.
 
Gaziantep mutfağına  yeni bir lezzet kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Özaslan, insanların yeniliklere açık olduğunu, bu yüzden yeni ürünlerine yöre halkının çok sevdiğini anlattı.
 
Özaslan, 4 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucu midye baklava ismini verdiklerini yeni lezzeti ortaya çıkardıklarını ifade ederek, "Ürünü piyasaya sürdüğümüzde vatandaşların seveceğini ve talep edileceğini biliyorduk. Talebin artmasıyla ünü şehir dışına da yayıldı. Çeşitli kentlerden talepler gelmeye başladı." dedi.
 
 
Bol fıstık ve kaymaklı
Yeni bir ürün olduğu için baklavanın yapılışı hakkında bilgi vermek istemediğini dile getiren Özaslan, baklavanın hamurunun mümkün olduğu kadar ince açıldığını ve içerisine bol fıstık ve kaymak konulduğunu aktardı.
 
Özaslan, malzemesi sayesinde tatlının çok hafif olduğunu anlatan dile getirerek, şunları anlattı: 
"İnsanlar bu ürünü çok sevdi. Talep gelmesi halinde cevizlisini de yapabiliriz ama şu an fıstıklısı çok fazla ilgi görüyor. Normal baklavaya göre talebi çok fazla. Satışımızın yüzde 80'nini bu ürün oluşturuyor. İçerisinde çok fazla fıstık bulunduğundan dolayı kilosu 85 lira. Normal baklavaya göre biraz pahalı. Ürünle ilgili patent çalışmalarımız da sürüyor."
 
Müşterilerden Ali Sönmez ise hayatında ilk kez böyle lezzetli bir tatlı yediğini belirtti.
Tatlıları çok sevdiğini dile getiren Sönmez, "Bu tatlının çok hafif bir tadı var. Şekli de çok güzel. Sanırım ismini de midyeye benzediğinden dolayı almış. Diğer baklavalardan 1-2 tane yediğimizde hemen kesiyor. Ancak bundan 5-6 tane yiyebiliyorum. Doyumsuz bir lezzeti var." ifadelerini kullandı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler