Turizm Yöneticileri De İşsiz Kaldı

Turizm Yöneticileri De İşsiz Kaldı

Türkiye genelinde dokuz bölgede bin 580 üyeye ulaşan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) yöneticileri...

Turizm Yöneticileri De İşsiz Kaldı
Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Ali Can Aksu, Türkiye’de otellerin tamamen ikinci, üçüncü adamlarla yönetildiğini belirtirken “Çok küçük hesaplarla yaptığınız kısıtlamalar, milyon dolarlarla gerçekleştirdiğiniz o tesisleri harabeye çevirebilir” diye uyardı.
 
Türkiye genelinde dokuz bölgede bin 580 üyeye ulaşan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) yöneticileri, bölgesel yürütme kurulu başkanları ve üyeleri 9 – 11 Aralık tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşen 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde bir araya geldi. TUROYD İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Güner Güney’in ev sahipliği yaptığı toplantıda ülke turizminin sorunları, sektördeki profesyonel yönetici ve çalışanlara yansımaları ele alındı.
 
Yanlış Karar
Toplantıda konuşan TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan turizm sektöründeki krizin etkilerinin her alanda görüldüğünü söyledi.
 
Yaşanan krizde işini kaybeden yönetici oranının yüzde 60’a ulaştığını belirten Aksu, “Sektörden anlamayan yatırımcının aldığı tasarruf kararı, yanlış bir karar” dedi. Sektörde yöneticilerin işini kaybetmesini “bilinçsizlik” olarak gördüğünü dile getiren Ali Can Aksu, “Türkiye’de şu anda oteller tamamen ikinci, üçüncü adamlarla yönetiliyor” diye konuştu.
 
Küçük Hesaplar Milyonluk Tesisleri Harabeye Çevirir
Yatırımcıların ikinci, üçüncü işleri olduğu için 80 milyon dolarlık turizm yatırımlarını hep profesyoneller yönettiğini anlatan Aksu, “Bir oteli muhasebe müdürü ya da aşçı veya otel yatırımcısının yeğeni ya da çocuğu da yönetemez” dedi. Ali Can Aksu, “Çok küçük hesaplarla yaptığınız kısıtlamalar, milyon dolarlarla gerçekleştirdiğiniz o tesisleri harabeye çevirebilir” diye uyardı.
 
Yatırımcılar Önde Profesyoneller Arkada
Türkiye’de turizm politikalarının yönetilmesinde bugüne kadar hep yatırımcıların ön planda olduğunu anlatan Ali Can Aksu, “Bu güne kadar profesyonel yöneticiler geri planda bırakıldı. Bu kadar deneyim kazanmış insanların Türk turizm tanıtım sahasında olmaması eksiklikti” dedi.
 
TUROYD olarak kendilerini anlattıkça yatırımcının algısının değişeceğine inandıklarını belirten Aksu, “Şimdi turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için akıl ve güç birliği yapmanın zamanı” diye konuştu.
 
Ege Daha Az Kaybetti
TUROYD Ege Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Güner Güney ise Ege Bölgesi’nde turizm sektöründeki yönetici kaybının yüzde 7-8 dolayında olduğunu söyledi. Güney, “Yurt dışına giden, işini kaybedip başka sektörlere geçen otel müdürü arkadaşlarımız oldu ama yine de Ege Bölgesi Türkiye genelinde daha az bir kayıp yaşadı” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler