'Herşey Dahil'i Tartışma Vakti

'Herşey Dahil'i Tartışma Vakti

Turizm profesyonellerinin katıldığı toplandıta ‘Türkiye Turizm Trendleri’ni tartıştı. MÜSİAD'ın 6. Hizmet...

'Herşey Dahil'i Tartışma Vakti
Antalya Valisi Karaloğlu, turizmcilerin 'Herşey Dahil' sisteminin terketmesi çağrısında bulundu. Turizmi çeşitlendirerek ziyaretçi ve gelirde ilerleme sağlanabileceğini ifade eden Karaloğlu, 'helal konsepti'nin esaslarının belirlenmesi gerektiğini de kaydetti.
Turizm profesyonellerinin katıldığı toplandıta ‘Türkiye Turizm Trendleri’ni tartıştı. MÜSİAD'ın 6. Hizmet Sektörü Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Turizm profesyonellerinin katıldığı toplandıta ‘Türkiye Turizm Trendleri’ni tartıştı. Helal, gastronomi, sağlık turizmi gibi yeni turizm trendleri masaya yatırıldı. 
Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’yı Türkiye’de turizmin başkenti olarak gördüklerini söyledi. Kentin deniz ve kum konsepti olan Resort turizmi ile başarıyı yakaladığını söyleyen Karaloğlu, diğer alanlarda ise önemli eksiklikleri olduğunu söyledi.
Bu Konseptten Çıkmalıyız
Turizmin çeşitlendirmesinde önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Karaloğlu, “Herşey dahil toptancı yaklaşımı ile bir yere geldik ama bu konseptten artık turizmimizi çıkartmamız lazım” dedi. Toplantıya gelmeden önce internete ‘Helal Turizm’ diye girdiğinde İspanya otelleri çıktığını kaydeden Karaloğlu “Birileri ‘helal turizm mi olur?’ diye tartışırken dünyanın bu alanda çok ileri gittiğini görüyoruz” dedi.
Antalya Helal Turizmin De Merkezi
Helal kopseptinin eksikliklerine de işaret eden Karaloğlu, “Havuzun kenarına mavi branda çekince helal mi oluyor? Devlet, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da görüşünü olarak gerekli standartları belirlemesi gerekiyor" dedi.
Helal turizmdeki tesislerin Yüzde 50’sinin Antalya’da olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Şehrimizi Akdeniz çanağında helal turizmin merkezi yapmalıyız. Cidde’den gelen bir turist bir saat bir buçuk saat sonra Antalya’da” şeklinde konuştu.
50 Milyon Turist 50 Milyar $ Gelir
MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı, Antalya’nın tarım, ticaret ve turizmin kalbinin attığı yerlerden biri olduğunu söyledi. Turizmde Türkiye’nin hedeflerinin büyük olduğunu belirten Asmalı “2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefleniyor” dedi.
Asmalı, helal kavramının sadece gıda üzerinden değil tüm alanda yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi. MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin ise 2030 yılında Müslüman nüfusunun 2.2 milyara ulaşacağını ve Türkiye’nin bu pazardan iyi bir giriş yapması arzusunda olduklarını kaydetti


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler