Gaziantep İle Bağdat Arasında İyi Niyet Anlaşması İmzalandı

Gaziantep İle Bağdat Arasında İyi Niyet Anlaşması İmzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Irak Cumhuriyeti Bağdat Valilik Meclisi arasında iyi niyet anlaşması...

 
Gaziantep İle Bağdat Arasında İyi Niyet Anlaşması İmzalandı
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Irak Cumhuriyeti Bağdat Valilik Meclisi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Buna göre iki kent turizm, kültür, sağlık, gastronomi ve mozaik gibi birçok alanda karşılıklı paylaşımda bulunacak.
 
Büyük bir savaştan çıkan Irak’ın yeniden inşasına bir tuğla da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koyacak. Karşılıklı iyi niyet esasına dayanan anlaşmayla Büyükşehir, Irak’ın başkenti Bağdat’a Gaziantep’in kültürünü, tarihini ve eşsiz sofrasını taşıyacak. Gaziantep ile Bağdat arasında iyi niyet anlaşması Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında imzalandı.
 
Her türlü yardıma hazırız
İmza töreni öncesinde konuşan Şahin, Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Dr. Riyadh Nasir Al Alhadh başkanlığındaki heyete Gaziantep’i anlattı.
 
Belediye olarak Irak’a gerek altyapı gerekse üst yapı çalışmalarında yardımcı olacaklarını söyleyen Şahin, “Gaziantep, büyük bir ekip, güçlü bir ailedir. Zor bir dönem geçirdik, hem sınırda yaşanan istikrarsızlık hem de 500 bin mülteci, şehrin yaşamını direkt olarak etkiledi. Ekibimle krizi çok iyi yönettik, kabuğumuza çekilmedik, çalıştık, önemli projeler ürettik, uluslararası alanda öne çıktık” dedi.
 
İlişkiler ivedilikle güncenlenmeli
Bağdat Valilik Konseyi Başkanı Dr.Riyadh Nasir Al Alhadh ise Gaziantep’in çok akıllıca planlandığını belirterek, Gaziantep ile Bağdat arasındaki ikili ilişkilerin ivedilikle güncellenmesi gerektiğini aktardı. Alhadh, Irak ile Gaziantep arasındaki demiryolu ve karayolu bağlantısını güçlendirerek ilişkileri zenginleştireceklerini vurguladı.
 
Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Nasir Al Alhadh iyi niyet anlaşmasını imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, Bağdat ve Gaziantep şehirleri kardeşlik ve iyi niyet temaslarını güçlendirecek. İki şehir, bilim, teknoloji, ticaret, ekonomik ve kültürel alanda işbirliği sağlayacak.
 
Karşılıklı paylaşımlar olacak
Her iki kentin kalkınması adına turizm, sanayi, tarih, ekonomi, çevre, kültür, sağlık, spor, eğitim, gastronomi ve mozaik alanlarda karşılıklı paylaşımda bulunulacak. İki şehrin endüstriyel potansiyelinin gösterileceği sergi ve fuarlar ile yerel ekonomilerini güçlendirilmeleri sağlanacak. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla taraflar, şirketlerin uluslararası piyasalara girmesine yönelik hedeflerini destekleyecek.
 
Ortak projeler üretilecek
İki şehir arasında çeşitli turistik aktivitelerin düzenlenmesi konusunda destekler sunulacak. sosyal faaliyetler geliştirilecek, deneyim paylaşımı amaçlı teknik geziler düzenlenecek. Tarihi alanların ziyareti, gastronomi, ekolojik turizm, kültürel mirasın promosyonu ve korunması için farklı başlıklarda turistik faaliyetler geliştirilecek. Şehirler arasında bilgi değişimi ve sürekli işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesine yardımcı olmak için ortak projeler üretilecek. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler