Gaziantep'in Yöresel Lezzeti Katmer Tescillendi

Gaziantep'in Yöresel Lezzeti Katmer Tescillendi

Buna göre, Antep katmerinin tescili için 2015 yılında TPE'ye yapılan coğrafi işaret başvurusu sonuçlandı....

Gaziantep'in Yöresel Lezzeti Katmer Tescillendi
UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan, Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasında bulunan ve kentte kahvaltıda yaygın olarak tüketilen fıstıklı katmer, coğrafi işaretin alınmasıyla tescillendi.
 
Buna göre, Antep katmerinin tescili için 2015 yılında TPE'ye yapılan coğrafi işaret başvurusu sonuçlandı. Tescilin alınmasıyla Antep katmerinin standardı korunarak, bunun geleneksel üretim metoduna uygun olarak her yerde üretilebilmesi sağlanacak.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'le özdeşleşen lezzetlerden biri olan Antep katmerinin tescillenmesi kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Konukoğlu, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak ve markalaştırmak gücümüze güç katacaktır. Gaziantep, Türkiye'nin sanayisi ve ticaretinde çok önemli yere sahiptir.
 
Şehir olarak birçok alanda çeşitli kültürel zenginliklerimiz var. Bunlardan birisi, dünyanın da bildiği mutfağımızdır. Gaziantep mutfağı seneler boyunca çeşitli geleneklerin, kültürlerin harmanlanmasıyla oluşmuştur." dedi.
 
Türkiye'de bütün illeri kapsayan lezzet haritası çalışmasına göre, çeşit açısından en zengin mutfağa sahip ilin Gaziantep olduğunu bildiren Konukoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Gaziantep mutfağı, 500 çeşit yemek ve tatlıdan oluşuyor. Katmer de yöre mutfağının vazgeçilmez tatları arasında bulunuyor. 
 
GSO olarak, milli kültürümüzün bir parçası olan yöresel lezzetlerimizin özellikleri ve lezzetinin korunup tanıtımı için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda, Antep katmeri de coğrafi işaret tescili alan ürünlerimiz arasına girdi. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun."
 
Kentin marka ürünlerinin sayısını artırmak için kurumların yoğun çaba harcadıklarına değinen Konukoğlu, "Antep katmerinin coğrafi işaretini alarak geleneksel tatlımızın yöresel, özgün özelliklerini koruduk. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmesi artık markalarla oluyor. 
 
Türkiye'nin de her ilinde meşhur ürünleri var. Yüzyıllardır bu kültür ürünleri yaşatılıyor. Bunların her biri bölgesel kalkınma için birer ekonomik fırsattır. Bütün şehirlerimizin de yöresel ürünlerine sahip çıkarak markalaştırması ve ekonomiye kazandırması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Dillere Destan Gaziantep Katmeri Evde Katmer Nasıl Yapılır” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler