22. Boston Türk Festivali Etkinlikleri Beğeni Topluyor

22. Boston Türk Festivali Etkinlikleri Beğeni Topluyor

Koreograf, dansçı ve dans eğitmeni Ahmet Lüleci, aynı zamanda Boston merkezli Collage Dans Topluluğu’nun da...

22. Boston Türk Festivali Etkinlikleri Beğeni Topluyor
Dans Atölyesi’ne Büyük İlgi
29 Ekim – 15 Aralık tarihleri arasında yer alan ve birçok farklı alandan etkinlikler sunan 22’nci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki“Anadolu’nun Renkleri” adlı dans atölyesinde Anadolu’nun zengin kültürel birikimini yansıtan yöresel dansları Amerikalı dans severler canlı müzik eşliğinde öğrendiler. Dans alanında  uluslarası başarılara imza atmış bir eğitmen  olan Ahmet Lüleci’nin yönettiği halk dansları atölyesinde  Zeybek, Harmandalı ve Atabarı gibi danslara yer verildi.
 
Koreograf, dansçı ve dans eğitmeni Ahmet Lüleci,  aynı zamanda Boston merkezli Collage Dans Topluluğu’nun da kurucusu ve sanat direktörü.  Anadolu kültürü üzerine araştırmaları da bulunan Ahmet Lüleci, halk dansları ve halk müziğini daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak  için 1973 yılında başladığı dünya çapındaki çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.
 
Her yıl ABD’de, Cape Cod’da düzenlenmekte olan Dünya Müzik ve Dans Kampı’nın da kurucuları arasında yer alan ve kampın eş-başkanlığını yürüten Lüleci ve birlikte çalıştığı dans grupları Türkiye, Fransa, Danimarka, Hollanda, ABD, Kanada, Brezilya, Japonya, Tayvan, Almanya başta olmak üzere birçok ülkede 60’dan fazla televizyon programında da yer almış bulunuyor.
 
Genç Besteci ve Gitarist Alper Tuzcu  Yeni Albümü “Lines”ı Tanıttı
Festival kapsamında yer alan “Lines” adlı konserinde besteci ve gitarist Alper Tuzcu, İtalyan, Singapurlu ve Kolombiyalı müzisyenlerle verdiği konserde, Akdeniz ve Latin Amerika müziklerinden esinlenen özgün bestelerini ve geleneksel ezgilerin kendi  düzenlemelerini seslendirdi. Konserde Alper Tuzcu’ya bas gitarda Carlo Di Biaggio, vurmalı çalgılarda Juan Pablo Tello, vokalde Enya Lim’in yanısıra keman sanatçısı Bengisu Gökce de eşlik etti.
 
Alper Tuzcu’nun “12 Su Arasında – Between 12 Waters” adını verdiği ilk albümü büyük ses getirmiş, albümde Tuzcu’nun 12 değişik kültürden esinlenerek yazdığı 12 şarkı yer almıştı. Tuzcu bu şarkıları farklı kültürlerden gelen müzisyenlerle kaydetmişti.
 
Alper Tuzcu, 2012’de İtalya’da Umbria Caz Festivali’nde kazandığı burs sonrası Berklee College of Music’de Kompozisyon ve Müzik Prodüksiyonu alanında eğitimi tamamladı. Sanatçı, aynı zamanda Boston merkezli ‘Ark’ isimli duo projesinin de bir üyesi. Konsere adını veren “Lines” adlı son EP albümünün yanısıra bir LP albümü de çıkaran ve albümlerini Avrupa turunda da tanıtacak olan Alper Tuzcu, oy kullanmak üzere Grammy ödüllerine seçilen en genç Türk müzisyen oldu.
 
Anadolu’nun Seçkin Lezzetleri Türk Şarapları Eşliğinde Sunuldu
Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali’nin geniş bir yelpazede sunduğu etkinlikler arasında mutfak sanatları da yer alıyor. Dünyaca ünlü şefler Julia Child ve Jacques Pépin’e ev sahipliği yapan Boston Üniversitesi’nin Yemek ve Şarap Programı’nın işbirliğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Anadolu'nun Lezzetleri” etkinliğinde,  Amerikalılar Türk  mutfağının  seçkin örnekleri ile tanıştılar.
 
Boston Üniversitesi Yemek ve Şarap Programı ile birlikte düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri”  uygulamalı bir ders olarak  program müfredatında  yer alıyor. Dersi alan öğrenciler Türk mutfağına özgü malzemeleri, tarifleri ve pişirme tekniklerini de öğreniyorlar.
 
Etkinlikte ünlü Şef Cara Chigazola-Tobin’in yönetiminde Boston Üniversitesi Yemek ve Şarap Programı öğrencilerinin hazırladığı özel meze,  yemek ve tatlılar Anadolu’nun yerli üzümlerinden yapılmış Kavaklıdere  şarapları eşliğinde Boston Üniversitesi Demonstrasyon  Mutfağı’nda  katılımcılara sunuldu. Programa katılan Amerikalılar ilk kez tattıkları Türk yemeklerini ve  şaraplarını çok beğendiklerini ifade ettiler. Şef Cara Chigazola-Tobin ve öğrenciler sunum sonrasında katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.
 
1996’dan bu yana her yıl düzenlenen, bu yıl 29 Ekim - 15  Aralık tarihleri arasında yer alan “Anadolu’nun Renkleri” temalı Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali programında sergiler, filmler, atölyeler, konserler ve Türk mutfağı’nın tanıtımı gibi geniş bir yelpazede yer alan kültür ve sanat etkinlikleri yer alıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler