Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Nasreddin Hoca Mahallesi’nde göle maya çalınarak başlatılan festivalde, yoğurt yeme yarışmaları yapıldı. Festivalde misafir olan uluslararası dans grupları, yaptıkları etkileyici..

 
Türk Aşçı Haberleri - Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel Göle Maya Çalma etkinliği ile başladı.
 
Nasreddin Hoca Mahallesi’nde göle maya çalınarak başlatılan festivalde, yoğurt yeme yarışmaları yapıldı. Festivalde misafir olan uluslararası dans grupları, yaptıkları etkileyici dans gösterileri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara Nasreddin Hoca Pilavı ve çeşitli ikramlar sunuldu.
 
"Medeniyetler Diyarı Sivrihisar'a Bekliyoruz"
 
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Medeniyetler diyarı Sivrihisar’da, en büyük değerlerimizden biri olan Nasreddin Hocamızı anmak amacıyla düzenlediğimiz Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, göle maya çalma etkinliği ile başladı. Pazar gününe kadar devam edecek festivalimizde birçok etkinlik ve konser yer alacak. Tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya, medeniyetler diyarı Sivrihisar’a bekliyoruz," dedi.
 
Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı
Türk Aşçı Haberleri olarak, Sivrihisar’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliği sizlere duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Festivalin açılışına Günyüzü Kaymakamı’na vekâleten Sivrihisar Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, CHP İlçe Başkanı Faruk Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü, Bölge Trafik Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Festival, Pazar gününe kadar dolu dolu programıyla devam edecek ve ziyaretçilerine kültürel bir şölen sunacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler