Tatvan Treni Kurban Bayramı 'ndan Sonra Yola Çıkıyor

Tatvan Treni Kurban Bayramı 'ndan Sonra Yola Çıkıyor

Yolcular bu molada Elazığ'ın tarihi ve kültürel dokusunu keşfetme fırsatı bulacak. Dönüş yolculuğunda ise Tatvan'dan hareket eden tren Sivas'ta 3 saat duracak ve yolcuları..

,
Türk Aşçı Haberleri: Turistik Tatvan Treni Kurban Bayramı'ndan Sonra Yola Çıkıyor...
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Tatvan arasında sefer yapacak olan Turistik Tatvan Treni'nin Kurban Bayramı'nın ardından hizmete başlayacağını duyurdu. Trenin, 24 Haziran'da Ankara'dan 140 yolcusu ile hareket edeceğini belirtti.
 
Türkiye turizm haberlerine göre, Uraloğlu, Tatvan’dan 26 Haziran’da Ankara yönüne hareket edecek trenin 1.262 kilometrelik mesafeyi 28 saatte kat edeceğini ifade etti. Bakan, "Ankara'dan hareket eden yolcularımız Elazığ'da verilecek 3 saatlik molada şehrin güzelliklerini keşfedecek, Tatvan'dan binen yolcularımız ise Sivas'ta benzer bir molada unutulmaz anılar biriktirecek." dedi.
 
Turistik Tatvan Treni ile Eşsiz Bir Seyahat
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı sonrası seferlerine başlayacak olan Turistik Tatvan Treni'nin, Ankara’dan 24 Haziran saat 14.30’da, Tatvan’dan ise 26 Haziran saat 19.00’da hareket edeceğini açıkladı. Uraloğlu, "Konvansiyonel trenlerimiz artık sadece ulaşım ihtiyacını karşılamıyor, aynı zamanda turizme de büyük katkı sağlıyor. Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden sonra Turistik Tatvan Treni’ni de hizmete sunacağız." şeklinde konuştu.
 
Nostalji ve Konfor Bir Arada
 
Bakan Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni'nin nostalji ve konforu bir arada sunduğunu belirterek, "Trenimizde ev konforunda seyahat edebileceğiniz yataklı vagonlar bulunuyor. Her odada buzdolabı ve lavabo mevcut olup, yolcularımız Anadolu manzarası eşliğinde yemekli vagonda sunulan lezzetlerin tadını çıkarabilir." dedi.
 
Elazığ ve Sivas'ta Turizm Molası
 
Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni'nin Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 3 saat turistik mola vereceğini belirterek, "Yolcular bu molada Elazığ'ın tarihi ve kültürel dokusunu keşfetme fırsatı bulacak. Dönüş yolculuğunda ise Tatvan'dan hareket eden tren Sivas'ta 3 saat duracak ve yolcularımıza Sivas'ın güzelliklerini görme imkanı sunacak." diye konuştu.
 
Ekonomiye Katkı
 
Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen Turistik Doğu Ekspresi, Turistik Erzurum Kars Bölgesel Treni ve Turistik Diyarbakır Treni'nin, binlerce yolcunun güzel anılar biriktirdiği ve geçtiği illerin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. "Turistik trenlerimiz, turizme alternatif sunarak geçtiği bölgelerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlıyor. Turistik Tatvan Treni de bu güzergah üzerindeki şehirlerimizin tarihi ve kültürel değerlerini yolcularımıza tanıtarak ekonomik bir canlılık kazandıracak." ifadelerini kullandı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu yeni tren hattının, ülkemizin çeşitli bölgelerini tanıtarak turizme ve ekonomiye önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler