Marmaris Kalesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Marmaris Kalesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Marmaris Kalesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçedeki beş yıldızlı otellerin şefleri, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından seç..

 
Marmaris Kalesinde Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Türk Aşçı Haberleri olarak aldığımız bilgilere göre, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinin tarihi kalesinde etkileyici etkinlikler düzenlendi. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde folklor gösterileri ve müzik konserleri eşliğinde, asırlık Türk mutfağına ait yemekler tadım için sunuldu.
 
Tarihi Kale, Asırlık Lezzetlere Ev Sahipliği Yaptı
Marmaris Kalesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçedeki beş yıldızlı otellerin şefleri, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından seçtikleri özel menüleri sergiledi. Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ve ilköğretim öğrencilerinin gösterileriyle renklenen etkinlikte, şeflerin hazırladığı lezzetler konuklara ikram edildi.
 
"Sürdürülebilir Türk Mutfağını Gelecek Nesillere Aktarıyoruz"
Türkiye gastronomi turizmi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Türk mutfağını tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir araya geldik. Yetenekli aşçılarımız ve şeflerimizle bu etkinlik hafta boyunca devam edecek. Bugün burada tadım etkinliği yaparak sürdürülebilir Türk mutfağının lezzet ve tariflerini konuklarımıza sunacağız" dedi. Etkinliğe destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
İngiliz Misafirlerden Büyük Beğeni
Tadım etkinliğine katılan İngiliz turistler, Türk mutfağının harika ve lezzetli olduğunu belirterek, Türk yemeklerini zaten çok sevdiklerini dile getirdiler.
 
Geniş Katılım
Marmaris Kale Müzesi'nde düzenlenen etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehra Türk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay, ilçedeki kurum müdürleri, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ve otellerde konaklayan İngiliz turistler ile yerli turistler katıldı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür etkinliklerin Türk mutfağının tanıtımına ve kültürel mirasın korunmasına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Marmaris Kalesi'nde düzenlenen bu etkinlik, asırlık lezzetlerin geleceğe taşınması açısından önemli bir adım oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler