Kurban Bayramı Tatilinde Otellerde Yaşanan Gıda İsrafı

Kurban Bayramı Tatilinde Otellerde Yaşanan Gıda İsrafı

Bir sosyal medya kullanıcısı, tatilcilerin masada bıraktıkları yenmemiş yemekleri gösteren bir fotoğraf paylaştı. Görüntüde, alınan yemeklerin büyük çoğunluğunun yenmemiş..

 
Kurban Bayramı Tatilinde Otellerde Yaşanan Gıda İsrafı
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil beldelerine akın etti. Ege ve Akdeniz kıyılarında tatil yapmak isteyen birçok kişi, her şey dahil otelleri tercih etti. Bu tercihlerden biri sosyal medyada dikkat çekici bir görüntüyle gündeme geldi.
 
Fazla Yiyecek Alıp Masada Bıraktılar
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Bir sosyal medya kullanıcısı, tatilcilerin masada bıraktıkları yenmemiş yemekleri gösteren bir fotoğraf paylaştı. Görüntüde, alınan yemeklerin büyük çoğunluğunun yenmemiş olduğu görülüyordu. Bu durum, yemek israfı tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
 
Yemek İsrafı Tepki Çekti
Fotoğrafın sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, her şey dahil otellerdeki yemek israfı bir kez daha gündeme geldi. İşte her şey dahil otellerdeki yemek israfını en net şekilde gösteren o kare...
 
'Her Şey Dahil Sistem ve Açık Büfe Yemek İsrafını Tetikliyor'
Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Gıda İsrafı Endeks Raporuna göre, 2019 yılında yaklaşık 931 milyon ton gıda kayıp ve israf oldu. Bu israfın %61’i hane halkı düzeyinde, %26’sı gıda hizmetlerinde ve %13’ü ise perakende aşamasında gerçekleşti. 
 
Kurban Bayramı Tatilinde Otellerde Yaşanan Gıda İsrafı
Türkiye'de ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı 'Otel, Restoran ve Diğer Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda İsrafı ile Mücadele Kılavuzu'na göre, her şey dahil sistem ve açık büfe uygulamaları, konaklama işletmelerinde yemek israfını tetikleyebilir. Misafirlerin tüm gün otelde tüketimde bulunması ve ürünler için peşin ödeme yapması, bu israfın artmasına sebep olabiliyor. Ayrıca, konukların tüketim ve yeme davranışlarındaki farklılıklar da israfın belirleyicileri arasında.
 
Turuncu Bayrak Uygulaması
Türkiye'de gıda israfını önlemek ve geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla çevre ve doğa dostu işletmelere 'Turuncu Bayrak' veriliyor. Bu bayrak, gıdanın üretiminden işlenmesine, depolanmasından satışına ve tüketimine kadar her türlü hizmeti kapsayan bir sistemin parçası. Turuncu Bayrak uygulaması, gıda israfının önlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Şu ana kadar 85 işletmenin bu bayrağı aldığı biliniyor.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, gıda israfını önleme çabalarına destek veriyor ve bu konuda farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler