Nefis Türk Mutfağı Lezzetleri Cakarta'da Görücüye Çıktı

Nefis Türk Mutfağı Lezzetleri Cakarta'da Görücüye Çıktı

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, Endonezyalıların Türk mutfağına olan ilgisini artırmak amacıyla başkent Cakarta'da çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında..

 
Endonezya'da Türk Mutfağının Yükselişi: Lezzetler Cakarta'da Yer Bulacak
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Endonezyalılara Türk kültürünün kapılarını açarak Türkiye'nin zenginliklerini tanıtıyor. Cakarta'daki temsilciliği aracılığıyla, Türk mutfağının lezzetlerini Endonezya'daki işletmelerde yaygınlaştırmayı hedefliyor.
 
Endonezya'da Türk Mutfağı Etkinlikleri
Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, Endonezyalıların Türk mutfağına olan ilgisini artırmak amacıyla başkent Cakarta'da çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında, 20'den fazla Endonezyalı girişimciye yönelik olarak Türk mutfağından simit ve çeşitli hamur işlerinin uygulamalı olarak öğretildiği gastrodiplomasi faaliyetleri gerçekleştirildi.
 
Bu etkinliklerde, Endonezyalı girişimciler çeşitli Türk lezzetlerini hazırlayarak ilk kez deneyimleme fırsatı buldu. Katılımcılardan Nindya, teyzesiyle birlikte katıldığı etkinlik hakkında “Eğlenceli bir faaliyetti. İlk kez ekmek yaptım. Benim için heyecan verici ve yeni bir deneyimdi. Tekrar böyle bir etkinlik düzenlenirse katılmayı çok isterim” dedi.
 
Türkiye'ye Dair Merak Artıyor
Elista Putri Jaya, etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşarak “Enstitünün sosyal medya hesaplarında faaliyeti gördüğüm an kızım ve eşimle birlikte katılmaya karar verdim. Türkiye’yi daha çok keşfetmek istediğim için bu faaliyete katıldım. Ayrıca restoranımızda Türk yemeklerini yapmak ve sunmak insanların ilgisini çekecektir. Türkiye’nin tarihi, mutfağı, arkeolojisi kısacası Türkiye’ye dair pek çok şeyi öğrenmek istiyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
 
Elista Putri Jaya’nın kızı Alifa Kineta Kanza ise “Şimdiye kadar hiç yemek yapmadım. İlk kez burada Türk yemeklerini yapmayı öğrendim. Türkiye’ye dair çok fazla şey öğrendim. Yunus Emre Enstitüsünün düzenleyeceği etkinlikleri sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Girişimcilere Yeni Fırsatlar
Muhammad Hasbi Assidiqi, etkinlikteki deneyimlerini paylaşarak “Türk mutfağı lezzetlerinin yer alacağı bir yer açmayı planlıyorum. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini birçok kişiye tanıtacağım. Daha önce bu fırsatı çok aradım ama Endonezya’da Türk mutfak kültürünü tanıtan bir kurum yoktu. Yunus Emre Enstitüsünün sağladığı imkân ile bu fırsatı elde ettiğim için çok mutluyum” değerlendirmesinde bulundu.
 
Diğer bir katılımcı Nada ise “Burada ilk kez simit yaptım. İnternetten simidin Türk mutfağında yer aldığını biliyordum. Şimdi simidi kendim hazırlama ve tatma fırsatı buldum” dedi.
 
Yoğun İlgi ve Katılım
Cakarta YEE Koordinatörü Dr. Cemal Şahin, yaptığı açıklamada “Endonezyalılar Türkiye’ye ve Türk kültürüne yakından ilgi gösteriyorlar. Enstitümüzde gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlere katılarak Türk kültürüne dair daha fazla bilgi ediniyorlar. Bir yıl içerisinde yaklaşık 35 bin kişi enstitümüzü ziyaret etti. Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette Türkiye’nin kültürel zenginliklerine daha da aşina oluyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Türk Mutfağına İlgi Artıyor
Koordinatör Dr. Şahin, “Endonezyalı girişimciler etkinliklerimizden çok memnun kaldı. Faaliyet biter bitmez yeni etkinliklerin düzenlenmesini talep ettiler. Öğrendikleri lezzetleri kendi işletmelerinde sunmayı planlıyorlar. Endonezya’da Türk yemeklerini yapan yer neredeyse yok. Dizilerden gördükleri lahmacun, pide, kebap ve baklavayı çok merak ediyorlar. Enstitü olarak, bu talepleri karşılamak için damaklarda iz bırakan gastronomi etkinlikleri düzenlemeye ve Türk mutfağını tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Endonezya'da Türk mutfağının yaygınlaşması ve tanıtılması adına gerçekleştirilen bu değerli çalışmaları destekliyor ve sizlere aktarmaktan mutluluk duyuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler