Türk Mutfağına Gönül Veren Şef: Ömür Akkor

Türk Mutfağına Gönül Veren Şef: Ömür Akkor

Antepli ve Kilisli bir ailede büyüyen Akkor, "Babaannem Halepli, annem ise Kayseriliydi. Bu nedenle mutfak evimizin kalbiydi. Sabahları, anneannem 'in açtığı su böreğinin koku..

 
Türk Aşçı Haberleri: Ünlü şef Ömür Akkor, Hülya Koçyiğit'in programında çocukluğu ve kariyeri hakkında içten açıklamalarda bulundu. Gelenek ve kültürüne olan bağlılığını vurgulayan Akkor, "Yemeklerimi yerken geçmişi hatırlıyorsunuz" dedi.
 
Ömür Akkor: Geleneklerine Bağlı Bir Şef
Hülya Koçyiğit’in programının bu haftaki konuğu, gastronomi alanında yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan, 25 yıllık deneyime sahip yemek araştırmacısı ve şef Ömür Akkor'du. Antepli ve Kilisli bir ailede büyüyen Akkor, "Babaannem Halepli, annem ise Kayseriliydi. Bu nedenle mutfak evimizin kalbiydi. Sabahları, anneannemin açtığı su böreğinin kokusuyla uyanırdık. Yemek, sesler ve kokularla 5 duyumuza hitap eden bir deneyimdi" diyerek çocukluğundan mutfakla iç içe olduğunu anlattı.
 
Çalışma Hayatının Başlangıcı
Öğrenciyken çalışma hayatına atılan başarılı şef, "Lisedeyken maddi zorluklar yaşadık ve yazları çalışmaya başladım. Bodrum’da bir pansiyonda odaları temizledim, mutfağa yardım ettim ve bulaşıkları yıkadım. Daha sonra yeteneğim fark edildi. Bu deneyimlerin bana çok faydası oldu. Okul eğitimi çok değerli ama erken yaşta iş disiplinine girmek de önemli. Birçok başarılı insanın sadece okuldan mezun olmadığını, aynı zamanda iş tecrübesi kazandığını görebilirsiniz" dedi. 
 
Akkor, gönüllülük projeleri ile de öne çıkıyor ve "Askeri üslerde yemek yapmaya gittim. Hakkâri ve Şırnak'ta askerlerimizi ziyaret ettim. Mesleğimi sadece restoran müşterileri için değil, herkes için yapmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yemek yapmak ve onlarla vakit geçirmek en sevdiğim görevlerden biri. Bazen nöbetlere de katılıyorum, bu da bana hayatı farklı bir açıdan deneyimleme fırsatı veriyor" diye ekledi.
 
Yemeklerinde Geçmişi Yaşatan Şef
Ömür Akkor, iyi bir şef olmanın sırrını ise şöyle özetledi: "Çalıştığım restoranları bir kültür üzerine inşa etmeye çalışıyorum. Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyım. Siz de benim yemeklerimi yerken geçmişi hatırlıyorsunuz. Bu toprakların inanılmaz bir hikayesi var. Yemekleri bu toprakların hikayesi, malzemeleri ve insanlarıyla beraber pişirdiğinizde farklılaşıyorsunuz."
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk mutfağına gönül vermiş olan şef Ömür Akkor'un başarılarını ve samimi açıklamalarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler