Budapeşte’de Türk Mutfağı Haftası Coşkusu

Budapeşte’de Türk Mutfağı Haftası Coşkusu

Türk Mutfağı Haftası’nın ikinci etkinliği ise Brody House-The Garden Cafe’de düzenlendi. Şef Ebru Baybara Demir, Ege lezzetlerini bu kez resepsiyon formatında konuklara..

 
Budapeşte’de Türk Mutfağı Haftası Coşkusu: Ege Lezzetleriyle Buluşma
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, 21-27 Mayıs tarihleri arasında “Ege lezzetleri” temasıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini sizlere gururla sunuyoruz. Etkinliklerin ilk ayağı, Budapeşte'deki Türk yatırımı olan Matild Otel’de gerçekleşti. Macaristan'daki Türk şirketlerinin sponsorluğunda düzenlenen bu yemek davetinde, üst düzey Macar konuklar, kordiplomatik mensuplar, kültür, sanat, spor ve medya çevrelerinden isimler bir araya geldi.
 
Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Sayın Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, geçtiğimiz yıl Basque Culinary World Prize’ı kazanan Şef Ebru Baybara Demir’in Ege Mutfağı’nın yöresel malzemeleriyle hazırladığı nefis yemekler konuklara sunuldu. 
 
Büyükelçi Karanis Ekşioğlu, “7 Bölge 7 Mutfak” sloganıyla başlattıkları gastrodiplomasi etkinliklerinin altıncısını düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının Macarca çevirisinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.
 
2024 Türk-Macar Kültür Yılı’nın bir diğer önemli teması olan spor diplomasisine de değinen Büyükelçi Karanis Ekşioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ndan ve Macaristan’ın 19 Mayıs’ın Dünya Fair Play Günü olarak belirlenmesi için Birleşmiş Milletler’de başlattığı girişime Türkiye’nin desteğini vurguladı. Etkinliğin düzenlendiği 21 Mayıs’ın Dünya Çay Günü olması nedeniyle konuklara gecenin sonunda Türk çayı ikram edildi.
 
Türk Mutfağı Haftası’nın ikinci etkinliği ise Brody House-The Garden Cafe’de düzenlendi. Şef Ebru Baybara Demir, Ege lezzetlerini bu kez resepsiyon formatında konuklara sundu. Türk Büyükelçi, burada yaptığı konuşmada Türk ve Macar mutfaklarındaki benzer yemeklere ve pişirme tekniklerine dikkat çekti.
 
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen BKSZC Mátyás Szamos Teknik Yüksekokul ve Mesleki Eğitim Okulu’ndaki etkinlikte ise Bolu Mengen Aşçılık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, Macar şef ve aşçı adaylarına Türk Mutfağı dersleri verdi. Ege Mutfağı’nın yöresel yemekleri birlikte pişirilerek konuklara ikram edildi.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk Mutfağı Haftası’nın Budapeşte’de büyük ilgi gören etkinliklerini ve Türk mutfağının tanıtılmasına katkıda bulunan herkesi tebrik ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler