Türk Mutfağı Haftasında Ege Mutfağı Moskova'da Tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftasında Ege Mutfağı Moskova'da Tanıtıldı

Ege mutfağının eşsiz lezzetleri arasında Ege peynirleri, fava, deniz börülcesi salatası, semizotu salatası, kabak sıyırma, şakşuka, mücver, havuç tarator, atom, pırasalı börek..

 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Moskova'da düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinliğinde Ege mutfağının tanıtımına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği özel bir program düzenledi.
 
Moskova'daki büyükelçilik rezidansında Türk Hava Yolları'nın (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen programa, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, diplomatik misyon ve medya temsilcileri ile davetliler katıldı.
 
Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Başkatibi Gözde Çolak, Ege bölgesi ve bölgeye özgü lezzetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Programda, Türkiye'den gelen aşçı Hasan Aydın Yiğit tarafından hazırlanan Ege mutfağına özgü yemekler misafirlere ikram edildi.
 
Ege mutfağının eşsiz lezzetleri arasında Ege peynirleri, fava, deniz börülcesi salatası, semizotu salatası, kabak sıyırma, şakşuka, mücver, havuç tarator, atom, pırasalı börek, su böreği, zeytinyağlı enginar, enginarlı pilav, zeytinyağlı yaprak sarma, zeytinyağlı lahana sarma, zeytinyağlı biber dolması, ahtapot salatası, güveçte karides, balkabağı sinkonta, İzmir köfte, incir uyutma, irmik helvası, sakızlı muhallebi, badem ezmesi, ev yapımı limonata ve Türk kahvesi yer aldı.
 
Büyükelçi Tanju Bilgiç, farklı kültürleri tanımak ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladığını belirtti ve bu etkinlik sayesinde Türk kültürünü Rusya'da tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti. Rusya'da birçok Türk restoranı bulunduğunu ve Rusların Türk yemeklerine aşina olduğunu belirten Bilgiç, "Türk mutfağı çok çeşitlidir ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı malzemeler, farklı pişirme teknikleri ve çeşitli yiyecekler bulabilirsiniz." dedi.
 
Türklerin Orta Asya'dan göç ederek ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulmasıyla geniş bir mutfak kültürü geliştirdiğini anlatan Bilgiç, Kanuni Sultan Süleyman döneminde saray mutfağında 400'den fazla aşçının çalıştığını dile getirdi. 
 
Osmanlı İmparatorluğu'nun genişlemesiyle Türk mutfağının da geliştiğini ifade eden Bilgiç, küreselleşme çağında farklı kültürler hakkında internetten bilgi edinilebileceğini ancak yemeklerin tadına bakmak için seyahat etmenin veya aşçının yemekleri hazırlamak için gelmesi gerektiğini vurguladı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Ege mutfağının Moskova'da tanıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Türk mutfağının dünya çapında daha fazla tanınmasını umuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler