Sakarya'da Mutfak Sanatları Akademisi Kapılarını Açtı

Sakarya'da Mutfak Sanatları Akademisi Kapılarını Açtı

Akademi, SATSO hizmet kampüsünde yer almakta olup; dünya mutfakları, Sakarya'ya özgü coğrafi işaretli lezzetler ve bölgenin kültürel tatlarına odaklanarak...

 
Sakarya'da Mutfak Sanatları Akademisi Kapılarını Açtı...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak gerçekleştirdiğimiz araştırmalara göre, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile hayata geçirilen Gastro Sakarya projesinin yeni durağı olan SATSO Mutfak Sanatları Akademisi, resmi açılışını yaptı. Akademi, SATSO hizmet kampüsünde yer almakta olup; dünya mutfakları, Sakarya'ya özgü coğrafi işaretli lezzetler ve bölgenin kültürel tatlarına odaklanarak tüketiciyle buluşmayı amaçlıyor. Ayrıca burası, aşçı, aşçı yardımcısı, barista ve pasta ustası gibi meslek dallarında kaliteli eğitimler sunan bir eğitim kurumu olarak tasarlanmıştır.
 
Lansman Gecesi ve Yerel Lezzet Sunumu
SATSO Mutfak Sanatları Akademisi'nin tanıtımı, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Tanıtım etkinliğinde, akademi camiasından birçok önemli isim yer alırken, restoranın hazırladığı lezzetler davetlilere sunuldu.
 
Yerel Kültürün Gastronomi ile Buluşması
Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, projenin önemine değinerek, Sakarya'nın yerel lezzetlerinin yeniden keşfedilmesi ve tanıtılmasına yönelik çalışmaların bir parçası olarak akademinin kurulduğunu belirtti. Akademi, konsept restoranında yerel lezzetleri ve coğrafi işaretli tarifleri ziyaretçilere sunarken, aynı zamanda yiyecek ve içecek sektörüne yönelik girişimci ve nitelikli çalışanlar yetiştirmek amacıyla çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenleyecek.
 
Sakarya için Yeni Bir Dönem
Meclis Başkanı Erdem Ercan, SATSO'nun imzasını taşıyan bu önemli projenin Sakarya'ya kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. SATSO hizmet kampüsünün, her anlamda Sakarya'ya hizmet eden bir kompleks haline geldiğini vurgulayan Ercan, bu merkezin artık hem yerel lezzetlere kolay erişim sağlayacağını hem de yiyecek-içecek sektörüne yönelik nitelikli eğitimlerin alınabileceği bir hub olarak hizmet vereceğini belirtti. Tüm Sakarya halkını akademiye davet eden Ercan, bu girişimin şehir için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler