Bursa'dan  'Sağlıklı Beslenme ve İsrafın Önlenmesi' Projesi

Bursa'dan 'Sağlıklı Beslenme ve İsrafın Önlenmesi' Projesi"

Proje, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve gıda israfının önlenmesi amacıyla 6., 7., 8. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenleyecek. Eğitimler...

 
"Bursa'dan Sağlıklı Nesiller İçin Önemli Adım: 'Sağlıklı Beslenme ve İsrafın Önlenmesi' Projesi"
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, sağlıklı beslenme ve gıdada israfın önlenmesine dikkat çeken önemli bir projeyi sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Bursa'da "Sağlıklı Beslenelim-İsrafı Önleyelim" sloganıyla hayata geçirilen 'Güvenilir Gıda Projesi', şehrin eğitim ve sağlık alanındaki önemli kurumlarının iş birliğiyle dördüncü kez düzenleniyor.
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi'nde gerçekleşen açılış töreni, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, BTSO, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer önemli kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi.
 
Proje, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması ve gıda israfının önlenmesi amacıyla 6., 7., 8. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenleyecek. Eğitimler, Bursa'daki 50 okulda yaklaşık 7 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, bu eğitimlerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.
 
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz'ın belirttiği gibi, gıda israfı ve güvenilir gıda tüketimi, sadece Bursa değil, tüm ülke için üzerinde durulması gereken kritik konular arasında yer alıyor. Proje kapsamında verilecek eğitimler, öğrencilerin güvenilir gıda konusunda bilgilenmesini ve israf konusunda farkındalıklarının artırılmasını hedefliyor.
 
Eğitimlerin yanı sıra "Sağlıklı Beslenelim-İsrafı Önleyelim" temalı bir resim yarışması da düzenlenecek ve başarılı öğrenciler ödüllendirilecek. Proje, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, Kültür ve Sanat Haberlerimizde Bursa'dan başlayıp tüm Türkiye'ye yayılması umulan bu değerli projenin, sağlıklı beslenme ve israfın önlenmesi konularında önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Bu tür girişimler, geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam biçimi sunmanın yanı sıra, gezegenimizi koruma bilincini de güçlendiriyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler