Şef Veli Bayraktar Ve Memet Özer'den Kıbrıs Yemekleri

Şef Veli Bayraktar Ve Memet Özer'den Kıbrıs Yemekleri

Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in uzmanlığıyla, Kıbrıs'ın yöresel malzemeleri ve yemek kültürü katılımcılara en ince ayrıntısına kadar aktarıldı. Etkinlik boyunca yerel..

 
Şef Veli Bayraktar Ve Memet Özer'den Kıbrıs Yemekleri 
 
Girne Elexus’ta, Kıbrıs’ın yerel lezzetleri modern dokunuşla buluştu ve gastronobi buluşması gerçekleşti. Elexus Hotel'de Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer rehberliğinde, yöresel malzemelerle geleneksel tatlar modern dokunuşlarla bir araya geldi.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, turizm ve eğitimin yanında gastronomisiyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Geçen hafta Elexus Hotel & Resort & Spa, Girne’nin ev sahipliğinde gastronomi buluşması gerçekleşti. Elexus Executive Şefi Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte Kıbrıs’a özel yerel ürünleri ile yorumlanmış lezzetler tanıtıldı. 
 
Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in uzmanlığıyla, Kıbrıs'ın yöresel malzemeleri ve yemek kültürü katılımcılara en ince ayrıntısına kadar aktarıldı. Etkinlik boyunca yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel tatlar, modern dokunuşlarla buluşarak katılımcılara özgün bir lezzet deneyimi yaşattı.
 
VELİ VE MEMET ŞEF REHBER OLDU
Elexus Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in rehberliğinde, yerel yemeklerin hazırlanma süreçleri ve mutfakta kullanılan yöresel malzemeler katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Etkinlik devamında ise workshop'lar ve tadım oturumlarıyla katılımcılar, geleneksel tatların modern dokunuşlarla buluştuğu bir lezzet şölenine dahil oldular.
 
Etkinlik boyunca özel olarak hazırlanan yemek menüleri ile Kıbrıs'ın doğal ve taze ürünlerini ustalıkla harmanlayarak damaklarda unutulmaz izler bırakmasına olanak sağlayan Elexus, katılımcılara yerel lezzetlerin sırlarını keşfetme imkanı sağlarken aynı zamanda mutfakta ustalaşmanın inceliklerini deneyimleme fırsatı sundu. 
 
“KIBRIS MUTFAĞINI ÖNE ÇIKARIYORUZ”
“Elexus’ta dünya mutfaklarının yanısıra Kıbrıs mutfağının lezzetlerinin sunulması için de çaba gösterdiklerini belirten Şef Veli Bayraktar “Mutfak ve mutfak kültürü, turizm destinasyon tercihindeki en çekici unsurlardan biri. Bir ülkedeki bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği ve lezzeti turizm gastronomisi için büyük önem taşıyor. 
 
Kıbrıs Türk mutfağı, Akdeniz ve adadan yüzyıllar boyunca geçmiş farklı kültürlerin mutfaklarıyla harmanlanmış çok zengin bir mutfaktır. Kıbrıs'ın zengin mutfak kültürünü konuklarımıza en özel şekilde sunabilmek için bu etkinliği düzenledik. Katılımcılarımızın hem yerel tatları keşfetme hem de mutfakta yeni deneyimler kazanma şansı bulduğu bu etkinliğin başarısı, Kıbrıs'ın eşsiz lezzetlerini tanıtmaktaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.
 
HEDEF 2 MİLYON TURİST
Etkinlikte bir araya geldiğimiz Kıbrıs Elexus Hotel Genel Müdürü Görkem Aydıner’den ada turizmi hakkında da bilgi aldık. Yeni havalimanın da devreye girmesiyle birlikte 2 milyon turist hedefi koyan KKTC’de yüzde 70 turist Türkiye’den geliyor. Geri kalan turist ise turizm haberlerinde yer alan bilgilere göre İsrail başta olmak üzere farklı ülkelerden geliyor. 
 
Bu yıl Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da enflasyon nedeniyle artan fiyatların turizme etkisinin oduğunu anlatan Aydıner, “İsrail ve Hamas arasında yaşanan olaylar da ilk aşamada Kıbrıs turizmini olumsuz etkiledi. Ancak yavaş yavaş olumsuz etkinin kalkacağını düşünüyoruz” diyor.
 
2016 yılında oteli devreye aldıklarını hatırlatan Aydıner, kış döneminde 3-4 milyon Euro bandında harcama ile çevre düzenlemesi ve yenileme yatırımları yapacaklarını sözlerine ekliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler