• Şef Ebru Baybara Demir'e 100 Bin Euro'lık Ödülü Verildi...

    Şef Ebru Baybara Demir'e 100 Bin Euro'lık Ödülü Verildi...

  • Şef Ebru Baybara Demir'e 100 Bin Euro'lık Ödülü Verildi...

    Şef Ebru Baybara Demir'e 100 Bin Euro'lık Ödülü Verildi...


Şef Ebru Baybara Demir'e 100 Bin Euro'lık Ödülü Verildi...

İspanya'da gastronomide dünyaya açılan en büyük kapısı olan Bask bölgesinde bu yılki Bask Mutfak Dünyası (BCWP) ödülü Türk şef Ebru Baybara Demir'e verildi. Jüri başkan..

 
Bu yıl 8'incisi düzenlenen Bask Mutfak Dünyası ödülü Türk şef Ebru Baybara Demir'in oldu. Demirü Cumhuriyeti 100. yıl dönümünde bu ödülü almanın kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.
 
İspanya'da gastronomide dünyaya açılan en büyük kapısı olan Bask bölgesinde bu yılki Bask Mutfak Dünyası (BCWP) ödülü Türk şef Ebru Baybara Demir'e verildi. Jüri başkanlığını İspanya'nın önemli şeflerinden Joan Roca'nın yaptığı ve bu yıl 8'incisi düzenlenen BCWP, ödülün Türk şef Demir'e verilmesinin gerekçelerini sıraldı.
 
"Gastronomi aracılığıyla kültürel entegrasyona katkıda bulunmak, sosyal kalkınma ve biyoçeşitlilik teşvik, bölgedeki göç krizini ele alan girişimlere katılmak, iklim değişikliği karşısında toprakların yeniden canlandırılması ve hatta insani yardım için çaba göstermek." şeklinde sıraladı.
 
Ödülü alan Demir, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Kadınların eğitim almasının ve kendine güven duymasının önünü açan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde bu ödülü almanın çok anlamlı olduğunu" söyledi. 
 
Doğum yeri olan Mardin'e 1999'da 11 bin kadar turist gelirken bu yıl bu sayının 2 milyonun üzerine çıktığını kaydeden Demir, turistlere verdiği yemeklerle başlayan gastronomi serüveninin, "yeni bir şey yapmadan sadece sistemi daha organize hale getirerek toplumsal değişim açısından inanılmaz bir güce ulaştığını" vurguladı. San Sebastian kentindeki törende Türk mutfağı şefine, Bask özerk hükûmeti Ekonomik Kalkınma, Sürdürülebilirlik ve Çevre Bakanı Arantxa Tapia tarafından 100 bin euro değerinde bir ödül takdim edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler