Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu

Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu

Türkiye gastronomi haritamızda yöresel mutfaklarımızdan diyarbakır mutfağında lezzetler Misafirlere ikram edildi. Mutfakta hünerlerini gösteren şeflerin hazırladıkları yemekler..

 
Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu...
 
Diyarbakır'da buluşan şefler, “Yeni reçeteler ve yöresel yemekler tadımı” programı kapsamında hünerlerini gösterdi.
 
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gastro İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen program kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen şefler, Karacadağ pirinci, Karacadağ peyniri, Diyarbakır mercimeği, reyhan ve sumak ile yeni tariflerle farklı yemekler hazırladı.
 
Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu...
Türkiye gastronomi haritamızda yöresel mutfaklarımızdan diyarbakır mutfağında lezzetler Misafirlere ikram edildi
 
Mutfakta hünerlerini gösteren şeflerin hazırladıkları yemekler merkezin bahçesinde sergilendi. Yerel ve başarılı mutfak şefi ve şeflerinin hazırladıkları yöresel yemekler ile misafir şeflerin "yeni reçetelerle" hazırladıkları tatlar katılımcılara ikram edildi.
 
Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu...
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, programda yaptığı konuşmada, Gastro İnovasyon Merkezi'nin hizmet verdiği binanın geçmişten günümüze farklı amaçlar için kullanıldığını belirtti. 
 
Bir süre öncesine kadar DTSO binası olarak kullandıkları yapının şu anda Gastro İnovasyon Merkezi olarak değerlendirildiğine işaret eden Kaya, merkezin kurulması için yapıyı tahsis eden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na teşekkür etti.
 
Ünlü Şefler Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler İle Buluştu...
Merkezin bir akademi gibi çalışacağını ifade eden Kaya, merkezde farklı eğitim ve atölye programlarının düzenleneceğini aktardı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler