Mersinde Yetişiyor Kilosu 45 Bin TL

Mersinde Yetişiyor Kilosu 45 Bin TL

Bölgenin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünler ile ilgili alternatif tarım çalışmalarını...

Mersinde Yetişiyor Kilosu 45 Bin TL
Dünyanın En Pahalı Baharatı, Mersin’de Yetiştirildi
Bölgenin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünler ile ilgili alternatif tarım çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi bu kez, belediye fidanlığında dünyanın en pahalı baharat bitkisi Safran’ı yetiştirdi.
 
Devam Eden Ar-Ge Çalışmaları İle Safran Üretimine Başlanmış Oldu
Ejder meyvesi, goji beryy, passiflora, istiridye mantarı, dikenli incir, kahve, Ülkemizde mabet ağacı olarak bilinen Ginkgo Biloba bitkisi gibi ürünleri yetiştirerek başarıyla sonuç aldığı AR-GE çalışmalarına kilogramı yaklaşık 45 bin TL’den satılan Safran’ı da ekleyen Toroslar Belediyesi’nin bu çalışması da Mersinli çiftçilere ve yeni girişimcilere umut olacak.
 
Safran Bitkisinin Hasadını Başkan Tuna Yaptı
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasını ziyaret ederek, soğanını ekerek serada yetiştirdikleri ve bugün çiçek açan safran bitkisinin hasadını yaptı.
 
Türk Aşçı Haberleri Organik Mutfak ve Organik Tarım araştırmalarına göre 5 Gramlık Safran Bitkisi İle 500 Bin Kilogram Tekstil Boyanıyor;
 
Son olarak Başkan Tuna, doğal olması nedeniyle hiçbir endüstriyel ve kimyasal karışımın olmadığı safranın tekstil sektöründe boyamada kullanılan çok önemli bir bitki olduğunu ve 5 gramlık bir safran bitkisinden 500 bin kilogramlık tekstilin boyanabileceğinin bilgisini verdi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler