Fonksiyonel Beslenme Oteli

Fonksiyonel Beslenme Oteli

Temiz hava ve organik ortamın yoğun olduğu Gökçeada’da basın mensupları, dünya mutfağından özel seçilerek fonksiyonel beslenmeye uygun şekilde hazırlanan yemekleri tadarak sunulan konsept..

 
Türkiye’nin ilk fonksiyonel beslenmeyi merkezine alarak faaliyetlerini sürdüren oteli Feride Fonksiyonel Yaşam’ın basın lansmanı gerçekleştirildi.
 
Fonksiyonel Beslenme OteliTemiz hava ve organik ortamın yoğun olduğu Gökçeada’da basın mensupları, dünya mutfağından özel seçilerek fonksiyonel beslenmeye uygun şekilde hazırlanan yemekleri tadarak sunulan konsepti deneyimledi. Program kapsamında tesis içi faaliyetleri deneyimleyen basın mensupları, turizm açısından bölgenin bakir güzelliklerinden olan Gökçeada’nın tarihi dokusunu yansıtan yerleri de ziyaret etme fırsatı yakaladı.
 
İki gün süren lansman süresince basın mensuplarına eşlik eden Feride Fonksiyonel Yaşam Genel Müdürü Mehmet Günalp ve Feride Fonksiyonel Yaşam Koordinatörü Uzm. Dyt. Başak Satar, gazetecilerin merak ettiği konuları detaylıca cevaplayarak fonksiyonel beslenme hakkında merak edilen detayları açıkladı.
 
“Gökçeada’nın Eşsiz Güzelliğini Misafirlerimize Keşfetme İmkânı Sunuyoruz”
 
Beden sağlığının korunmasını merkezine alan fonksiyonel yaşamın kişinin beslenme alışkanlıklarından, ruh sağlığına varana kadar tüm etmenleri hayatına katması ve bu yöntemleri yaşam tarzı ile bütünleştirmesi şeklinde gerçekleştirildiğini belirten Feride Fonksiyonel Yaşam Genel Müdürü Mehmet Günalp, “Tesisimizde double yataklı odalarımızda, kişiye özgü fonksiyonel beslenme ve en kaliteli hizmeti sunabilme kapsamında organize olduk. 
 
Fonksiyonel Beslenme Oteli
Konforlu, huzurlu, sakin ve doğal bir ortamda, belirlediğimiz fonksiyonel sağlıklı beslenme kapsamı dahilindeki ürünlerle kaliteyi koruyarak hizmet sunmaya özen gösteriyoruz. Sağlıklı yaşamı merkezine alan tesisimizde kahvaltı öncesi alanında uzman olan spor hocamız eşliğinde köy içi yürüyüş, kültür-fizik ve nefes açma egzersizleri yapıyor, bölgenin tarihi dokusunu yansıtan köylere geziler düzenleyerek Gökçeada’nın eşsiz güzelliğini misafirlerimize keşfetme imkânı sunuyoruz.” dedi.
 
“En İyi Öğrenme Deneyimlemektir”
 
En iyi öğrenmenin deneyimlemek olduğunun altını çizen Günalp, “Tesisimizin lansmanında bizi yalnız bırakmayan basın mensuplarımızın fonksiyonel beslenmeyi deneyimleyerek anlayabilmeleri bizim için çok değerliydi. Her zaman söylediğimiz bir şey var. Biz detoks kampı değiliz. Buraya gelen misafirlerimiz aç kalacakları tedirginliği yaşıyorlar. Amacımız doğru beslenmenin ve sağlıklı yaşamın hayatımıza entegre edilebilmesi amacıyla hizmet sunabilmek. Değerli basın mensuplarımıza da etkinliğimiz kapsamında bunu aktarabilmek ve onları misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.
 
Fonksiyonel Beslenme Oteli“Bu Tarzdaki Tesislerin Artması Kaçınılmaz”
 
Feride Fonksiyonel Yaşam gibi tesislerin artmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Mehmet Günalp, “Dünyada insan sağlığı ve kaliteli yaşam üzerine sürekli yenileme çalışmaları yapılmakta ve sürekli yeni bulgulara ulaşılmaktadır. Biz de sunduğumuz hizmet açısından, şu anda ilk ve tek olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Fonksiyonel tıp ülkemizde tanınmaya ve yaygınlaşmaya başladıkça değerlenecek, bizim gibi ve belki daha büyük yatırımlı işletmeler kurulmaya başlanacaktır.” diyerek insanlar sağlıklarına eskiye nazaran daha fazla değer verdikleri için bu kapsamdaki tesislerin artmasının kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.
 
“Kişiye Özel Beslenme Menüsü Oluşturuluyoruz”
 
Uygulanan fonksiyonel beslenme programı hakkında da bilgi veren Uzm. Dyt. Başak Satar ise “Gelen müşterilerimize konaklamadan önce kendi hazırladığımız fonksiyonel beslenme formunu gönderip bazı kan tahlili istemlerinde bulunuyoruz. Programa katılan danışanlarımızın öncesinde bize ilettiği bilgileri ve merkezimize giriş yaptıkları sırada kilo ve yağ ölçümlerini de içeren detaylı bir inceleme yapıyoruz. Elde ettiğimiz verilerle kişiye özel fonksiyonel beslenme menüleri oluşturup konaklama süresince bütün öğünlerini planlıyoruz. 
 
Menüler ve porsiyonlar tamamen kişiye özel olup özel geliştirilen tariflerden oluşuyor. Yine aynı şekilde menüler mevsimine özel, doğal besinleri içeriyor.” ifadelerini kullandı.
 
Fonksiyonel Beslenme Oteli
“Kan Parametreleri Bizim İçin Oldukça Önem Taşıyor”
 
Misafirlerinin fonksiyonel beslenmeyi yaşamlarına nasıl entegre edebilecekleri farkındalığını program sonunda kazanabildiklerini dile getiren Uzm. Dyt. Başak Satar, “Hedefimiz iyileşme sürecinize destek olmak ve kilo kontrolünü sağlamak. 3, 5 veya 7 günlük programlarımız bulunuyor. Bu süreyi uzatma gibi durumlarda birlikte karar veriyoruz. Misafirlerimiz otelimizden ayrılırken programı tamamlıyoruz. Yaptığımız çalışmada kan parametleri bizim için oldukça önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.
 
"Fonksiyonel Yaşam Sadece Beslenme Olarak Düşünülmemeli"
 
Fonksiyonel yaşamın sadece beslenme olarak düşünülmemesini belirten Feride Fonksiyonel Yaşam Koordinatörü Uzm. Dyt. Başak Satar, “Kas, iskelet ile eklem sağlığımız için egzersiz ve sporunda hayatımızda aktif bir şekilde olması gerekmektedir. Hareketsiz yaşam kas ve eklem ağrılarıyla beraber aslında sindiririm sistemimizi de oldukça etkilemektedir. Sindirim sistemimizin kötü etkilenmesi de bütün sağlık sistemimizi olumsuz olarak etkilemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler