Four Seasons Sultanahmet’te Hatay Mutfağı Şenliği...

Four Seasons Sultanahmet’te Hatay Mutfağı Şenliği...

Otelin benzersiz peyzaja sahip, tarihi yarımadanın mücevheri niteliğindeki bahçesi ile sevilen restoranı AVLU’da gerçekleşe 'cek bu lezzet festivalinde, en başarılı mutfak şefleri..

 
Four Seasons Sultanahmet’te Hatay Mutfağı Şenliği...
 
Tarihi Yarımada’nın etkileyici atmosferinde yer alan Four Seasons Sultanahmet yerel lezzetlerin en güzel örneklerini ve sevilen markalarını misafirleriyle buluşturmak için birbirinden özel içerikler hazırladı. Büyüleyici atmosferi ve tarihi dokusu ile dikkat çeken otel, misafirlerini sene boyunca tadına doyulmaz lezzetlerle ve programlarla buluşturarak unutulmaz bir gastronomik deneyime davet ediyor.
 
Çok özel bir atmosferde üstün servis kalitesi ile hizmet veren Four Seasons Sultanahmet, misafirlerini zengin bir program ile buluşturuyor.
Bu içeriklerin ilki olan ve UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nden konuk şeflerin katılımıyla hazırlanan özel menüde Hatay’ın benzersiz yöresel lezzetleri misafirleri unutulmaz bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.
 
19-20-21 Mayıs günlerinde düzenlenecek olan bu lezzet festivali yerel lezzet tutkunlarına set menüden oluşan bir deneyim sunuyor. Hatay lezzetleri ile Akdeniz lezzetlerini sunarak başlayan gastronomi deneyimi, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Ege, Marmara ve Orta Anadolu’nun zengin yöresel lezzetleri ile devam edecek. 
 
Çok özel bir günü, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama heyecanı ile 19 Mayıs’ta özel bir gala yemeği ile başlayacak olan programa, davetli misafirlerin yanı sıra rezervasyon yaptıran misafirler de katılabilecek
 
Otelin benzersiz peyzaja sahip, tarihi yarımadanın mücevheri niteliğindeki bahçesi ile sevilen restoranı AVLU’da gerçekleşecek bu lezzet festivalinde, en başarılı mutfak şeflerinden otelin yetenekli Şefi Özgür Üstün ve Türk mutfağının elçileri olan konuk şefler misafirleri yerel lezzetlerle buluşturuyor.
 
Yöresel ve sezona ait malzemelerle hazırlanan özel menüde Hatay mutfağının en sevilen örnekleri yer alıyor. Türk ve Anadolu mutfağının modern yorumunu ustalıkla sunan mutfağı ile sevilen Avlu’da sunulacak yemekte Ispanak Borani çorbası ile başlayan Geleceğin Menü Trendlerinden özel menü, Antakya Nar Ekşili Tebbule Salata ile devam ediyor. 
 
Zeytinyağlı Humus, Cevizli Biber, Babagannuş, Samandağ Biberli Yoğurtlama, Zahter Salatasından oluşan meze tabağı misafirleri lezzet yolculuğuna davet ediyor. Aşur, Firik Pilavı, Tepsi Kebabı zevki doruğa taşıyor ve Künefe damaklarda iz bırakıyor.
 
Ülkemizin zengin lezzetleriyle öne çıkan şehirlerinden Hatay ile başlayacak bu gastronomi deneyimi, haziran ayında Tarihi Hacıbaba 1942, Eylül ayında Mutfak Sanatları Merkezi, Ekim ayında Bay Nihat, Köfteci Osman ve Kasım ayında Çemens Mutfak ile yerel lezzetlerin en sevilen markalarını misafirleri ile buluşturmaya devam edecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler