Turkish Housewares by Invitation Only organizasyonu

Turkish Housewares by Invitation Only organizasyonu

Ev ve mutfak eşyaları sektörü bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan Invitation Only etkinliğinde buluşacak. EVSİD'in kendi alanında dünya markası haline gelen "Turkish Housew..

 
50 Ülkeden Alıcılar Türk Mutfağı İçin Buluşuyor....
 
9-10 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleşecek Invitation Only etkinliği için üretici firmalardan yoğun talep var. Etkinlikte bu sene 70 civarında katılımcının 50 ülkeden 100'ün üzerinde alıcı ile buluşması hedefleniyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Ev ve mutfak eşyaları sektörü bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan Invitation Only etkinliğinde buluşacak. EVSİD'in kendi alanında dünya markası haline gelen "Turkish Housewares by Invitation Only" etkinliği için geri sayım başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde, 837 milyon dolarlık ihracata imza atan ev ve mutfak eşyaları sektörü 50 ülkeden 100'ün üzerinde alıcıyı 9-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde ağırlayacak.
 
Ab Ülkeleri İlk Sırada
 
2022'de yaşanan olumsuzluklara rağmen üretime devam ettiklerini dile getiren EVSİD Başkanı Talha Özger, sektörün ihracatının yarısından fazlasını Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde Almanya, Fransa ve İtalya'nın sektör olarak en fazla ihracat gerçekleştirdikleri ülkeler olduğunu ifade eden Özger; 
 
"İhracat pazarlarımıza baktığımızda 10 milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülkeler arasında Suudi Arabistan, Özbekistan ve Ukrayna – Rusya pazarlarına ihracatımızın değer bazında yüzde 60'ın üzerinde arttığını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Çin'in Ardındayız
 
Türk ev ve mutfak eşyaları sektörünün Çin, Almanya, İtalya ve Hollanda'nın ardından değer bazında ihracatta 5. sırada olduğunu vurgulayan Özger, "Net ihracat sıralamada Çin'in ardından 2. sırayı alıyoruz. Birim ihracat değerimiz pandemi öncesinde 3,2 dolar/kg idi. 2022'de bu rakam 3,7 dolar/kg seviyesine ulaştı. 2023 yılında ise 4 dolar/kg'yi aşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 
İkinci Yarıda Artış Bekleniyor
 
Şubat ayında yaşanan deprem felaketinde en çok etkilenen sektörlerden biri olduklarını dile getiren Özger, "Ancak yılın ikinci yarısında ihracatın yeniden yükselişe geçmesini ve yılı 2022 performansının az da olsa üzerinde kapatmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Etkinlik Her Geçen Yıl Büyüyor
 
InvItatIon Only etkinliğini yıldan yıla büyüttüklerini belirten Talha Özger, "Bu yıl gerçekleştireceğimiz en farklı fuar ve festivallerden Invitation Only organizasyonumuzu firmalarımızın daha etkin sergileme yapabilmesi için Haliç Kongre Merkezi'ne taşıdık. Biz her yıl gelen alıcı profilini gözden geçirerek yeni ve alım potansiyeli yüksek firmaların katılımına gayret gösteriyoruz. 
 
Bu yıl da ülke çeşitliliğimizi artırmayı ve yakın coğrafyadan kısa vadede alım kararı verebilecek firmalara ağırlık vermeye çalıştık. Bu yıl yine 50 ülkeden 100'ün üzerinde alıcıyı ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcı sayımız ise 70 civarında olacak" ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler