Coğrafi İşaret Değerlendirme

Coğrafi İşaret Değerlendirme

Hep birlikte yürüttüğümüz coğrafi işaretli ürün sayımızı arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların ve ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret alarak tescil edilmesi ile ilgili bir toplantıda bir aradayı..

 
Nevşehir'de Coğrafi İşaretler Değerlendirme toplantısı yapıldı...
 
Yöresel Ürünlerde Coğrafi İşaretler değerlendirme toplantısı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Nevşehir'e ait yöresel ürünlerin değerlenlendirildiği Coğrafi İşaret 10. Değerlendirme Toplantısı Vali İnci Sezer Becel başkanlığında ilgili kurum yetkileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Vali Becel, “Hep birlikte yürüttüğümüz coğrafi işaretli ürün sayımızı arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların ve ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret alarak tescil edilmesi ile ilgili bir toplantıda bir aradayız. Şimdiye kadar yöresel mutfaklarımızda yöresel ürünlerimizin coğrafi işaret alması adına hepinize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu. 
 
Coğrafi İşaretler Değerlendirme
Tarih ve kültür şehri Kapadokya bölgesinin Başkenti Nevşehir'in coğrafi işaretle taçlanmış 8 ürünü var. Nevşehir’de coğrafi işaretli tescilli yemeklerimizden Avanos Çömleği, Nevşehir Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Kaymaklı kuru kaymağı Derinkuyu kuru fasulyesi Kaymaklı çöreği, ,Nevşehir Simidi, Nevşehir Pomzası sonrası diğer ürünler içinse çalışmalar sürüyor.
 
Tarih ve kültür şehri Kapadokya bölgesinin Başkenti Nevşehir'in;  
 
* Nevşehir Kabak Çekirdeği,
* Avanos Çömleği,
* Nevşehir Simidi,
* Nevşehir Testi Kebabı,
* Derinkuyu Fasulyesi,
* Kaymaklı Çöreği,
* Kaymaklı kuru kaymağı,
* Nevşehir Pomzası,
 
İlimiz Nevşehir’in en son tescillenen 8. Coğrafi İşaretli ürünü “Nevşehir Pomzası” oldu. Böylece kentimizde coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 8’e çıkarken halen başvurusu bulunan el emeği ve yöresel ürünlerimiz ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler