Şef Ali Ronay Kimdir?

Şef Ali Ronay Kimdir?

Gastronomi alanında; 19 yıllık hem yurt dışı hem de yurt içi deneyimine sahip Ronay, 27 yaşında aşçılık mesleğinde baş aşçı olan ve Anadolu Mutfağı ve Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak için 10 yıldır..

 
Yeni nesil mutfağın önde gelen isimlerinden biri olan Ali Ronay, 1978 yılında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde doğmuştur. Eğitim için Amerika'ya gitmiş ve burada ilk kez gastronomi dünyasıyla tanışmıştır.
 
Ronay, henüz 27 yaşında iken yurt içinde ve yurt dışında çeşitli otel ve restoranların kuruluş ve işletmeciliğinde çalışarak birçok tecrübe edinmiş olup, bu tecrübeler sonucunda baş aşçı unvanının sahibi olmuştur.
 
başarılı şef Şef Ali Ronay, Türkiye'ye dönüşünde İstanbul'daki The Ritz-Carlton'da en genç Türk şef olarak çalışmaya başlamıştır. 
 
Daha sonra The Kempinski Barbaros Bay, Bodrum'da yönetici şef olarak kariyerine devam etmiştir.
 
Raffles Zorlu Center, İstanbul'un ön açılışında yönetici şef; Doğuş D.ream'de kurumsal şef olarak kariyerini ilerletmiştir. Ayrıca Michelin yıldızlı şeflerinden; Paco Perez, Sven Elverfeld ve Sergi Arola ile çalışarak değerli deneyimler kazanmıştır.
 
Ali Ronay, 10 yılı aşkın süre boyunca Anadolu Mutfak Kültürleri üzerine sayısız araştırmalar yapmıştır.
 
Geleneksel tatlara kendi yenilikçi tarzını katması ile modern/klasik tarzı Swissotel mutfağına taşımış ve Swissotelin bu köklü yapıya sahip mutfağını daha da zenginleştirmiştir.
 
Ali Ronay șef kimdir, nerelerde çalışmıştır?
 
Gastronomi alanında; 19 yıllık hem yurt dışı hem de yurt içi deneyimine sahip Ronay, 27 yaşında aşçılık mesleğinde baş aşçı olan ve Anadolu Mutfağı ve Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak için 10 yıldır Anadolu Mutfak Kültürleri üzerinde araştırmalar yapmıştır. 
 
Lokal tatlara kattığı yeni yorumlarla, Swissôtel mutfağına kendi imzasını atmıştır.
 
Yenilikçi tarzını geleneksel tatlarla buluşturarak modern ile klasiği bir araya getiren Ronay, Swissôtel’in köklü ve lezzetli mutfağını daha da zenginleştirmektedir.
 
Gençlere olan inancını da her defasında dile getiren deneyimli şef, mutfağına gelen her öğrencinin kendisinden ve ekibinden bir şeyler öğrenmesini ve gittikleri yerlerde bunu yaymalarını sağlamayı da hedeflemektedir.
 
Yeni nesil mutfağın ilgi çeken isimlerinden Ali Ronay, Gazi Üniversitesi & Amerikan AHMA ve Paul Bocuse Enstitüsü’nden mezun olmuştur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler