Glütensiz Gönül Kahvesi

Glütensiz Gönül Kahvesi

Glutensiz, vegan, ketojenik ürün kategorisine giren ilk zincir kafe. Son zamanlarda Türkiye'de glütensiz ekmek üreten birçok firma pazara girmiştir. Glüten duyarlılığı, çölyak hastalığı ve sağlıklı beslenmeyi ve...

 
Yabancı kahve markaları Türkiye'deki şubelerini genişletirken, yerel kahve girişimleri de glütensiz, vegan, ketojenik, katkısız ve koruyucusuz ürünlerle rekabet ediyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edindiğimiz bilgilere göre;
 
Türk kahvesi zinciri Gönül Kahvesi'nin CEO'su Kemal Yardımcı, markalarının glütensiz, vegan, ketojenik, katkısız ve koruyucusuz ürün kategorisine giren ilk zincir kafe olduğunu belirtti. Türkiye'de ve dünyada büyüyen bu kategoriden ilk yılda 5 milyon TL'lik satış gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.
 
Glutensiz, vegan, ketojenik ürün kategorisine giren ilk zincir kafe..
 
Yardımcı, kahvehanelerinde oluşturdukları "Sağlık Köşesi" hakkında bilgi vererek, glütensiz beslenmenin bağışıklık sisteminde sağlığa faydaları konusunda farkındalık arttıkça daha fazla kişinin glütensiz yaşama geçiş yaptığını belirtti. 
 
Çölyak hastalığı otoimmün bir hastalıktır ve tek tedavisi ömür boyu glutensiz beslenmedir. Çölyak hastalığı olan kişiler, bağırsak sağlığını korumak ve diğer besinlerden faydalanmak için sıkı bir glütensiz diyet uygular. Ek olarak, çölyak hastalığı olmayan kişiler, genel sağlıklarını ve esenliklerini desteklemek için glütensiz bir diyeti giderek daha fazla tercih etmektedir. 
 
Glüten duyarlılığı, çölyak hastalığı ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin sayısındaki artışa rağmen, dışarıda glütensiz yiyecek seçenekleri bulmak zor olmaya devam ediyor. Glutensiz, vegan, ketojenik, katkısız ve koruyucusuz ürün kategorisine giren ilk zincir kafe olan Gönül Kahvesi, bu niş ürünleri “Sağlık Köşesi” aracılığıyla sayıları her geçen gün artan sağlık bilincine sahip müşterilerinin beğenisine sunmaktadır. .
 
Yardımcı, bu pazara girmeden önce glutensiz gıda pazarı ile ilgili araştırma yaptıklarını ve hızla büyüdüğünü gördüklerini ifade etti. Birleşik Krallık'ta tüketilen tahıl grubunun yaklaşık %20'si glütensizdir ki bu önemli ve büyük bir orandır. 
 
Son zamanlarda Türkiye'de glütensiz ekmek üreten birçok firma pazara girmiştir... 
 
Türkiye'de yılda ekmek, makarna, irmik, bisküvi için kullanılan 12 milyon ton unun yaklaşık %2-3'ü, yani kabaca 250.000 ton glütensiz ve sağlıklı ürünler için kullanılmaktadır. Bu gruptaki bazı kişiler çölyak hastalığı nedeniyle bu ürünleri kullanmak zorundayken, diğerleri (yaklaşık yarısı) sağlıklı beslenme amacıyla gönüllü olarak tüketmektedir. Glütensiz Gönül Kahvesi bu kategoriye sekiz çeşit tatlı ve tuzlu kurabiye ve sekiz çeşit pasta ve hamur işi ile girmiştir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler