Ağız ve Diş Sağlığına Hangi Baharat Faydalıdır?

Ağız ve Diş Sağlığına Hangi Baharat Faydalıdır?

Bazı baharatlar özellikle kırmızı etle yapılan yemeklere lezzet katsın diye tüketiliyor. Oysa diş çürümesine karşı etkili olduğu kanıtlanan bir baharatta var. Bazen diş çürümesi kaçınılma

 
Ağız ve Diş Sağlığına Hangi Baharat Faydalıdır?
 
Karanfil Nedir? Karanfilin özellikleri nelerdir? Karanfil nerelerde kullanılır? Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili Karanfil hakkında en çok sorulan sorular ve cevaplar...
 
Karanfil ile ilgili birden fazla anlam vardır. Karanfil baharatı Syzygium aromaticum ağacından elde edilirken, Karanfil çiçekleri Dianthus petraeus bitkisinden elde edilirler. İlk olarak Moluk adalarında bulunmuştur. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve 10–20 m uzunluğa erişebilir.
 
Türk aşçı haberleri ve mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Diş çürümesini durduran süper baharat. Üstelik çiğnemek bile yetiyor...
 
Bazı baharatlar özellikle kırmızı etle yapılan yemeklere lezzet katsın diye tüketiliyor. Oysa diş çürümesine karşı etkili olduğu kanıtlanan bir baharatta var.
 
Bazen diş çürümesi kaçınılmaz olabiliyor. İçilen kahve, içilen asitli içecekler ve sigara gibi şeyler zamanla dişlerin çürümesine yol açıyor.
 
Reflüye Dikkat
 
Öte yandan bazen sağlıklı beslenen insanların da dişlerinde çürüme oluşabiliyor. Örneğin reflü hastalığı da dişlerin çürümesine yol açabiliyor. Reflü sorunu olanların mutlaka reflü rahatsızlığını kontrol altına almasında fayda var. 
 
Aksi takdirde bu sorun mide kanserine yol açabileceği gibi zamanla dişlerin de çürümesine yol açabiliyor.
 
Yeniçağ'da yer alan bir içerikte; 
 
Diş çürümesini durduran baharattan bahsedildi. Lokantalarda vazgeçilmez baharatlar arasında yer alan karanfilden bahsediyoruz.
 
Karanfil Diş Ağrısını Da Yok Ediyor
 
Güçlü bir ağrı kesici baharat olan karanfil, genellikle yemek sonrası tüketilmesi ya da çiğnenmesi tavsiye edilir. Karanfilin özellikleri nelerdir dediğimizde Ağız iç bakterileri azaltarak diş çürümesi, diş eti iltihaplanmasının yanı sıra tükürük bezlerini de yenileyerek ağız kokusunu engeller.
 
Karanfilin diğer faydaları nelerdir?
 
Çaya Karanfil Eklenebilir mi?
 
Karanfil çaya eklenebilir. En faydalı baharat çeşitlerinden Karanfil çaya eklendiğinde hem lezzet katmaktadır hem de çayın çok daha şifalı olmasını sağlamaktadır. 
 
Karanfil Çiğnedikten Sonra Yutmayın
 
Bazı haber sitelerinde karanfil yutmanın faydalı olduğu öne sürülüyor. Ama bu doğru bir uygulama değil.
 
Karanfil çiğnenmeden yutulduğunda mide yanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayı çiğneyerek yutmak genelde daha çok tavsiye edilen bir tüketme yöntemidir.
 
Günde Kaç Adet Karanfil Tüketilebilir?
 
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli olmakta. Baharat olarak ise bir çay kaşığı veya daha az karanfil, yemekleri tatlandırmak adına hem belirgin hem de dengeli bir aroma sağlamaya yetmektedir.
 
Karanfil Sütü Şifalandırır
 
Bir fincan süt içerisine eklenen karanfilde aynı zamanda boğaz ağrısını ortadan kaldırmaya yetmektedir.
 
Türk aşçı haberleri not:
Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili yaşadığınız rahatsızlıklarda mutlaka doktorunuza gözükünüz....


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler