İtalyan Şef Andrea Scarpa Depremzedeler İçin Hatayda

İtalyan Şef Andrea Scarpa Depremzedeler İçin Hatayda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı İskenderun'da gönüllülerin afetzedeler için çalışmaları sürüyor. Bölgede gönüllü çalışanlardan biri de 35..

 
İtalyan Şef Andrea Scarpa Depremzedeler İçin Hatayda
 
Ankara'daki iş yerinden izin alarak İskenderun ilçesine gelen Andrea Scarpa, "Burası çok farklı, sabah erken saatte kalkıyorsun, günlük yemek yapmak için. Bayağı çalışıyorsun ama kendini yorgun hissetmiyorsun. Bu beni mutlu ediyor." dedi.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Depremden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesine gönüllü gelen başarılı şef, depremzedeler için yemek yapıyor.
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı İskenderun'da gönüllülerin afetzedeler için çalışmaları sürüyor. Bölgede gönüllü çalışanlardan biri de 35 yaşındaki İtalyan şef Andrea Scarpa.
 
İtalyan Şef Andrea Scarpa Depremzedeler İçin Hatayda
Eşi Türk olan Scarpa, Ankara'daki bir restoranda şef olarak çalışıyor.
 
Depremin ilk gününden itibaren büyük üzüntü yaşayan Scarpa, çalıştığı firmanın da desteğiyle İskenderun'a gönüllü geldi. İtalyan şef, burada aşçı Hasan Bor'un kendi iş yerinde ücretsiz sağladığı yemek hizmetine dahil oldu.
 
Binlerce depremzedeye yemek yapan Scarpa, depremler nedeniyle çok üzüldüğünü, Hataylılara destek olmak için kente geldiğini söyledi.
 
Şirketinin kendisine şans verdiğini aktaran Scarpa, İskenderun'daki hayatın normal olmadığını, buranın bir an önce eski günlere dönmesi gerektiğini belirtti.
 
Scarpa, elinden geldiğince bir şeyler yapmaya gayret ettiğini, insanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
 
"Burası çok farklı"
 
İtalyan Şef Andrea Scarpa Depremzedeler İçin Hatayda
Bölgedeki acının çok fazla olduğuna dikkati çeken Scarpa, şunları kaydetti:
 
"Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bundan dolayı mutluyum. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum. Onların yemeğe ihtiyacı var. 
 
Basit bir şeylere ihtiyacı var. 
 
Evlerine gidemiyorlar. Restoranda 8-9 saat çalışıyorsun, ne yaptığını biliyorsun. Burası çok farklı, sabah erken saatte kalkıyorsun, günlük yemek yapmak için. Bayağı çalışıyorsun ama kendini yorgun hissetmiyorsun. Bu beni mutlu ediyor."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler