İzmir

İzmir "HORECA" Fair...

TÜRK aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde kayna 'ğından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Menülerde yer alacak. Tafed İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz da En Farklı fuar...

 
Gastronomi dünyasının kapıları İzmir’de açılacak...
 
Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda (HORECA Fair) ünlü şefler dört gün boyunca gövde gösterisi yapacak.
 
GL Platform tarafından 15-18 Şubat 2022 tarihleri arasında Fuar İzmir'de düzenlenecek HORECA Fair, aynı zamanda yenilenen menülerin ilk uygulandığı yer olacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, gastronominin, yenilikler üzerine kurgulanmış sektör olduğunu belirterek “Sezon öncesinde A’dan Z’ye yenileniyoruz" dedi. 
 
Yalnızca yemekte değil, sunumda da yenilikler yapabilmek için sektörün sezon öncesinde yapacağı satın almaların adresinin HORECA Fair olduğunu ifade eden Açıköz, "2023 yılının hem turizm hem de gastronomi anlamında çok iyi bir yıl olacağına inanıyorum. Ancak bunun için sektörümüze yatırım yapmalıyız. 
 
İzmir "HORECA" Fair...
Yatırımların fikir annesi de ise HORECA Fair olacak. Tüm meslektaşlarımı, turizm sektörünü hedeflerimize ulaşmakta köprü görevi gören fuarımıza davet ediyorum” diye konuştu.
 
TÜRK aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Menülerde yer alacak...
 
TAFED İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz da En Farklı Fuar Ve Festivallerden HORECA Fair'i sektörün “lokomotifi” olarak nitelendirdi. Yılmaz “Bu fuar, turizm ve gastronomiyi buluşturan, yeni ürün ve teknolojileri görme imkanı sunan, ciddi ziyaretçi portföyü olan bir fuar. Hem sektör hem de ülke ekonomisi için çok önemli” dedi. 
 
İzmir "HORECA" Fair...Pandemi sürecinde Executive şeflerin, Ar-Ge'lerini geliştirdiğine dikkat çeken Yılmaz “Yenilikler sağlık üzerine oldu. Tesislerde sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam vurgusu yapıldı. Bizler de menülerimizi buna adapte ettik. Artık organik ve yerel lezzetlere çok daha fazla yer veriyoruz. Bu değişim, fuara da yansıyacak” diye konuştu.
 
“Kemeraltı Sokağı” Kurulacak
 
Yılmaz, fuarda düzenlenecek etkinlik ve workshoplarla İzmir adına oluşturulmak istenen katma değerde önemli bir paya sahip “Kemeraltı lezzetlerini” daha geniş kitlelere tanıtacaklarını vurgulayarak “Fuarda oluşturulacak 'Kemeraltı Sokağı' ile tarihi çarşının ilk akla gelen lezzetlerini tanıtacağız. 
 
Adeta gerçeklik ve doğallık sentezi yapacağız. Yurtiçi ve yurtdışından rekor sayıda aşçı ağırlayacağız, gelen aşçılar midyeden gevreğe, kumrudan boyoza, kazandibi ve şambaliye kadar İzmir'in dillere destan sokak lezzetlerini tadacak. Hepimiz bu fuar için heyecanlıyız” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler